2018-08-25 14:34:17
Φωτογραφία για Η χαμένη γενιά των Ροχίνγκια
Τα παιδιά της εκτοπισμένης κοινότητας Ροχίνγκια, που ζουν χωρίς εκπαίδευση σε προσφυγικά κέντρα στο Μπανγκλαντές θα μπορούσαν να γίνουν «μια χαμένη γενιά» προειδοποιεί η Unicef, ένα χρόνο αφότου ο στρατός της Μιανμάρ ανάγκασε περισσότερους από 700.000 ανθρώπους να εγκαταλείψουν τη χώρα.

Όπως επισημαίνει σε έκθεση της η Unicef, οι ζωές και το μέλλον τουλάχιστον 380.000 παιδιών σε προσφυγικές δομές στο Μπανγκλαντές βρίσκονται σε κίνδυνο, ενώ εκατοντάδες χιλιάδες παιδιά Ροχίνγκια που παραμένουν στη Μιανμάρ είναι αποκομμένα από κάθε βοήθεια.

Το Μπανγκλαντές απαγορεύει στους πρόσφυγες το δικαίωμα στην εκπαίδευση, επειδή η κυβέρνηση φοβάται μήπως κυριαρχήσει ο μουσουλμανικός πληθυσμός των Ροχίνγκια, σχολίασε ο εκπρόσωπος της Unicef, Alastair Lawson-Tancred.

Όπως ανέφερε ο ίδιος παρόλο που στο ξέσπασμα της προσφυγικής κρίσης ΜΚΟ έστησαν ανεπίσημα κέντρα διδασκαλίας για παιδιά από 3 έως 14 ετών, οι μεγαλύτεροι έφηβοι νιώθουν αποκομμένοι και απελπισμένοι. «Αναμφίβολα, υπάρχει ο κίνδυνος να δούμε μια χαμένη γενιά. Αργά ή γρήγορα θα έχετε να διαχειριστείτε μεγάλες ομάδες νέων που δεν έχουν λάβει καμιά φροντίδα» επισήμανε.


Οι περισσότεροι πρόσφυγες πέρασαν τα σύνορα μέσα στους πρώτους τέσσερις μήνες των στρατιωτικών επιχειρήσεων κατά των Ροχίνγκια, που ξεκίνησαν στις 25 Αυγούστου του 2017 μετά τις νέες συγκρούσεις μεταξύ των ανταρτών των Ροχίνγκια (ARSA) και του στρατού.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ένα στα δύο παιδιά της μειονότητας Ροχίνγκια κατέφυγε ασυνόδευτο στο Μπανγκλαντές, καθώς έμειναν κυρίως ορφανά απ' τη γενικευμένη βία του στρατού της Μιανμάρ. Την ίδια ώρα περισσότερα από 6.000 παιδιά που ζουν στο Κοξ Μπαζάρ είναι μόνα, όπως έδειξε μια μελέτη της οργάνωσης Save the Children, που δημοσιεύτηκε αυτή την εβδομάδα.
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ