2018-08-26 10:12:02
Φωτογραφία για H Mercedes-Benz του Elvis Presley
Ίσως κάποιος να φανταζόταν ότι ο Elvis Presley οδηγούσε μόνο κάποια μεγάλη παλιά Cadillac, Lincoln, Rolls-Royce, μια BMW 507 ή μία De Tomaso Pantera. Ο «Βασιλιάς της Ροκ εν Ρολ» όμως είχε μια αγάπη και στις Mercedes.

Μία από τις Mercedes που είχε είναι η Mercedes-Benz 280 SEL του 1971, η οποία τώρα δημοπρατείται. Διαθέτει έναν εξακίλυνδρο 2.8lt κινητήρα που παράγει 180 ίππους. Το μοντέλο του «Βασιλιά» ήταν εφοδιασμένο με αρκετά εξτρά για μεγαλύτερη χλιδή, όπως υδραυλικό τιμόνι, air-condition, ηλεκτρικά παράθυρα και στερεοφωνικό Becker Europa.

Κατασκευάστηκαν 8.250. Το χρώμα που είχε επιλέξει ο Elvis είναι Alpha Crystal Blue Metallic ή πιο απλά ένα μεταλλικό μπλε.

Το συγκεκριμένο αυτοκίνητο το κράτησε από το 1971 έως ότου πέθανε το 1977 – πριν δηλαδή 41 χρόνια. Από τότε έχει εμφανιστεί σε μουσεία και έχει αποτελέσει μέρος της συλλογής John Staluppi Jr. Πλέον όμως κατευθύνεται προς τη δημοπρασία του Barrett-Jackson στο Λας Βέγκας τον επόμενο μήνα.

Αναμένουμε να δούμε ποιος θα είναι ο τυχερός που θα προσθέσει στην συλλογή του την 280 SEL που κάποτε οδηγούσε ο Elvis Presley. Ακόμη δεν έχει ανακοινωθεί αρχική τιμή, αλλά οι εκτιμήσεις των ειδικών μιλούν για έναρξη τουλάχιστον στα 300.000 δολάρια.
anatakti
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ