2018-08-27 14:29:57
Φωτογραφία για Πολυτελής Mercedes φορτωμένη με λαθραία τσιγάρα στην Πάτρα
Ο 57χρονος οδηγός και η 54χρονη αλλοδαπή συνοδηγός του είχαν κρύψει σε βαλίτσες και στην μπαγκαζιέρα χιλιάδες πακέτα τσιγάρα

Μία μαύρη πολυτελή Mercedes χρησιμοποιούσε ένας 57χρονος και η 54χρονη αλλοδαπή συνοδηγός του, προκειμένου να μεταφέρουν μεγάλες ποσότητες λαθραίων τσιγάρων.

Η δράση τους τελικά αποκαλύφθηκε μετά από έλεγχο που υποβλήθηκαν στην Πάτρα, με συνέπεια να συλληφθούν.

Στο πολυτελές όχημα, ο 57χρονος και η 54χρονη είχαν κρύψει χιλιάδες πακέτα λαθραία τσιγάρα τόσο σε μεγάλες βαλίτσες στο πορτπαγκάζ, όσο και στην μπαγκαζιέρα που ήταν τοποθετημένη στην οροφή.

Αναλυτικά το δελτίο Τύπου που εξέδωσε το Λιμενικό:

«Στη σύλληψη ενός 57χρονου οδηγού Ι.Χ.Ε. οχήματος και της 54χρονης αλλοδαπής συνοδηγού του για μεταφορά λαθραίων τσιγάρων, κατά παράβαση του αρ. 155 παρ. 1β & 2Ζ του Ν. 2960/01 Εθνικός Τελωνειακός Κώδικας «ΠΕΡΙ ΛΑΘΡΟΜΠΟΡΙΑΣ», προέβησαν απογευματινές ώρες χθες στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πάτρας.


Συγκεκριμένα, σε διενεργηθέντα έλεγχο στο νότιο λιμένα Πάτρας, από στελέχη της Περιφερειακής Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών της οικείας Λιμενικής Αρχή, σε Ι.Χ.Ε. όχημα το οποίο επρόκειτο να φορτωθεί σε Ε/Γ – Ο/Γ πλοίο με προορισμό λιμένα Ιταλίας, διαπιστώθηκε ότι οι ανωτέρω ως οδηγός και συνοδηγός μετέφεραν εντός της μπαγκαζιέρας που βρισκόταν επάνω στην οροφή του οχήματος καθώς και στο χώρο του πορτ μπαγκάζ (θέση ρεζέρβας και πλανά τοιχώματα μέσα από τις ταπετσαρίες), επιμελώς κρυμμένες τριακόσιες ενενήντα τρεις (393) κούτες τσιγάρων, ήτοι τρεις χιλιάδες εννιακόσια τριάντα (3.930) πακέτα ήτοι εβδομήντα οκτώ χιλιάδες εξακόσια (78.600) τσιγάρα, διάφορων επωνυμιών, για τα οποία δεν διέθεταν νόμιμα παραστατικά κατοχής και διακίνησης.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας, που διενεργεί την προανάκριση κατά την αυτόφωρη διαδικασία, κατασχέθηκε το ανωτέρω όχημα, το χρηματικό ποσό των χιλίων ευρώ (1.000€) καθώς και η εν λόγω ποσότητα λαθραίων τσιγάρων».

Ακολουθούν οι φωτογραφίες από την πολυτελή Mercedes και το εμπόρευμα που είχαν φορτώσει οι δύο δράστες:
anatakti
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ