2018-08-29 20:54:23
Φωτογραφία για Γιγαντιαίος κοραλλιογενής ύφαλος ανακαλύφθηκε στα ανοιχτά της Νότιας Καρολίνας
Βρέθηκαν μαζικές ποσότητες Lophelia pertusa, κοραλλιού που του αρέσει το κρύο νερό και χρησιμοποιεί πλοκάμια για να αναισθητοποιήσει τη λεία του και στη συνέχεια να κατευθύνει τα τρόφιμα στο στομάχι του

Επιστήμονες ανακάλυψαν έναν γιγάντιο κοραλλιογενή ύφαλο περίπου 160 μίλια μακριά από την ακτή Τσάρλεστον, στη Νότια Καρολίνα. Η ανακάλυψη ανακοινώθηκε πρόσφατα, αλλά ο ίδιος ο ύφαλος είναι πολύ νέος. Οι επιστήμονες που ανακάλυψαν τον ύφαλο, λένε ότι θα μπορούσε να βρισκόταν περίπου μισό μίλι κάτω από την επιφάνεια του ωκεανού για χιλιάδες ή και εκατοντάδες χιλιάδες χρόνια. Η ανακάλυψη έγινε από μια ομάδα ενός ερευνητικού σκάφους που ονομάζεται Atlantis την περασμένη εβδομάδα.

Η ανακάλυψη έγινε με ένα όχημα που ονομάζεται Alvin. Ο ύφαλος πυκνοκατοικήθηκε στα παγωμένα νερά του ωκεανού, μισό μίλι κάτω από την επιφάνεια και καλύφθηκε με ζωντανά κοράλλια. Εκείνα τα ζωντανά κοράλλια αναπτύσσονταν πάνω από τεράστια σκελετικά υπολείμματα παλαιότερων, νεκρών κοραλλιών. Η ομάδα λέει ότι αυτά τα παλαιότερα κοράλλια πιθανώς κατοικούσαν στην περιοχή για χιλιετίες.


Το Αλβιν χρησιμοποιήθηκε για να εξερευνήσει τον ύφαλο και να συλλέξει δείγματα κοραλλιών στις 23 Αυγούστου και 24 Αυγούστου. Βρέθηκαν μαζικές ποσότητες Lophelia pertusa, κοραλλιού που του αρέσει το κρύο νερό. Αυτό το κοράλλι δεν βασίζεται σε συμβιωτικά φύκια για να επιβιώσει σαν τα τροπικά κοράλλια. Αντίθετα, το κοράλλι στον νέο ύφαλο χρησιμοποιεί πλοκάμια για να αναισθητοποιήσει τη λεία του και στη συνέχεια να κατευθύνει τα τρόφιμα στο στομάχι του.

Ο υφάλων λέγεται ότι είναι στρωμένος με τεράστιες, βραχώδεις σωρούς από νεκρά κοράλλια συσσωρευμένα εκεί για χιλιάδες χρόνια.

Το Atlantis ξεκίνησε στις 19 Αυγούστου για μια 15ήμερη εκστρατεία που αποτελεί μέρος ενός 4,5ετούς έργου συνεργασίας που ονομάζεται Deep Sea Exploration. Μέχρι τις 2 Σεπτεμβρίου θα εξερευνήσει ενδιαιτήματα βαθέων υδάτων κοντά στις νοτιοανατολικές παράκτιες ΗΠΑ.
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ