2018-08-31 07:25:33
Φωτογραφία για Το τρίπτυχο του καλού αρώματος: 3 tips για να μυρίζεις πάντα υπέροχα
Ανεξάρτητα από το ντύσιμο και το προσωπικό στυλ, δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από κάποιον που μυρίζει ωραία. Άλλωστε, όπως έχει αποδειχθεί επιστημονικά, η αίσθηση της όσφρησης συνδέεται εντονότερα με τα κέντρα μνήμης του εγκεφάλου- γι΄αυτό ένα περαστικό άρωμα μπορεί να μας θυμίσει κατευθείαν κάποιο γνωστό μας.

Για τις περισσότερες γυναίκες, το άρωμα γίνεται ο,τι και τα μαλλιά: η προέκταση της προσωπικότητάς τους. Γι' αυτό συχνά δυσκολευόμαστε να καταλήξουμε στο ιδανικό για εμάς, αυτό που θα μας χαρακτηρίσει και θα εγκατασταθεί μόνιμα στο κομοδίνο μας, τα ρούχα και τα μαλλιά μας.

Η Παριζιάνα αρωματοποιός Mathilde Laurent που εργάζεται στον οίκο Cartier, αποκαλύπτει τα τρία αλάνθαστα κόλπα θα σε βοηθήσουν να επιλέξεις το τέλειο άρωμα. Ποια είναι;

Μάθε τα βασικά

Δε χρειάζεται να είσαι εξπέρ για να καταλάβεις την ανατομία του αρώματος: Βάση, καρδιά, κορυφή. Οι νότες κορυφής είναι αυτές που μυρίζεις πρώτες- η πρώτη εντύπωση του αρώματος που διαρκεί περίπου 15 λεπτά. Μετά το πέρας τους, οι νότες της καρδιάς έρχονται στην επιφάνεια. Αυτές σχηματίζουν την ταυτότητα του αρώματος και διατηρούνται έντονες για μερικές ώρες. Οι νότες της βάσης είναι αυτή η συχνά πικρή μυρωδιά που μένει στο δέρμα, όταν φοράς άρωμα ως το βράδυ.


Έτσι, αν οι νότες κορυφής είναι βανίλια (που σου αρέσει), αλλά η καρδιά του αρώματος είναι τριαντάφυλλο (που μισείς), τότε γνωρίζεις εξ'αρχής ότι πρέπει να μείνεις μακριά από αυτό το άρωμα.

Κάνε ένα διάλειμμα

Είναι κακή ιδέα το να διαλέξεις άρωμα μέσα στο μαγαζί, έχοντας ψεκάσει 4-5 διαφορετικές κολόνιες σε σημεία του χεριού σου και ενώ ήδη μυρίζεις το αρωματικό χώρου. Η Laurent προτείνει να κάνεις ένα διάλειμμα για μερικές ώρες, να βγεις στο φυσικό αέρα ώστε να επανέλθει η όσφρησή σου, αλλά και να αφήσεις το άρωμα να «αποκαλυφθεί» πάνω στο δέρμα σου. Όταν επιστρέψεις, θα είσαι πιο σίγουρη για την επιλογή σου.

Ζήσε με το άρωμα

Για τη Laurent, ο ιδανικός τρόπος να διαλέξεις άρωμα είναι να πάρεις ένα μικρό tester και να ζήσεις μερικές μέρες φορώντας το. Έτσι, θα είσαι σίγουρη για τη διάρκειά του, θα δεις πώς γράφει πάνω στα ρούχα σου, θα παρατηρήσεις τυχόν ερεθισμούς και θα μάθεις πώς μυρίζει στο τέλος της ημέρας.

Και τότε θα ξέρεις.
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ