2018-08-31 17:59:39
Φωτογραφία για Όρμπαν και Σαλβίνι στήνουν ευρωπαϊκό μέτωπο αντίστασης στην λαθρομετανάστευση
Μια συνάντηση με νόημα και αποτέλεσμα έγινε στο Μιλάνο της Ιταλίας ανάμεσα στον πρωθυπουργό της Ουγγαρίας Βίκτορ Όρμπαν και τον υπουργό Εσωτερικών της Ιταλίας Ματέο Σαλβίνι, με τον πρώτο να δηλώνει:

«Χρειαζόμαστε μια νέα Ευρωπαϊκή Επιτροπή που θα έχει ως βασική δέσμευση την υπεράσπιση των συνόρων της Ευρώπης», ανάβοντας έτσι το «πράσινο φως» για ένα συντεταγμένο μέτωπο κατά της λαθρομετανάστευσης εν όψει των ευρωεκλογών του 2019.

Η συνεργασία των δύο ανδρών επισφραγίστηκε στο Μιλάνο, όπου ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας έγινε δεκτός από τον αρχηγό της Λέγκα του Βορρά. Στην συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν οι δύο ηγέτες δεν παρέλειψαν να προσδιορίσουν και το αντίπαλό τους στρατόπεδο, εξαπολύοντας πυρά κατά του Γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν.

«Είναι επικεφαλής των πολιτικών δυνάμεων που στηρίζουν την μετανάστευση. Από την άλλη πλευρά, εμείς θέλουμε να σταματήσουμε την παράνομη μετανάστευση» δήλωσε ο Όρμπαν, ενώ ο Ιταλός υπουργός παρότρυνε τον πρόεδρο Μακρόν να σταματήσει τις επιστροφές μεταναστών που προσπαθούν να εισέλθουν στην Γαλλία μέσω Ιταλίας.


Προσπαθώντας να απαντήσει ο Μακρόν στους ηγέτες της Ουγγαρίας και της Ιταλίας δήλωσε ότι «έχουν δίκιο» να τον βλέπουν ως τον «κύριο αντίπαλό τους» στην Ευρώπη όσον αφορά το ζήτημα των (λαθρο)μεταναστών. «Δεν θα παραχωρήσω τίποτε στους εθνικιστές και σ’ αυτούς που προωθούν αυτόν τον λόγο μίσους» τόνισε από την Δανία που βρίσκεται.

Η φαιδρού περιεχομένου απάντηση του γλυκανάλατου και «φλούφλη» Μακρόν είναι κάτι παραπάνω από σίγουρο ότι δεν απασχολεί στο ελάχιστο τους Όρμπαν και Σαλβίνι, οι οποίοι δρουν ως πραγματικοί ηγέτες των χωρών τους και όχι ως υποτακτικοί της ΕΕ, όπως ο Μακρόν, αλλά και οι ελληνόφωνοι υπηρέτες της σ’ όλο το «Συνταγματικό τόξο».

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ

www.xryshaygh.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ