2012-06-06 11:03:06
Φωτογραφία για Ξέφραγο αμπέλι το Αγιο Ορος – Στο έλεος των επιτηδείων τα κειμήλια
Αφύλακτο, ουσιαστικά, παραμένει το Αγιο Ορος, αφού στο τελωνείο της Ουρανούπολης υπάρχει μόνο ένας υπάλληλος, ο οποίος, καθημερινά, καλείται να περάσει από έλεγχο εκατοντάδες αποσκευές, με αποτέλεσμα να τίθενται σε κίνδυνο τόσο η ασφάλεια των ανθρώπων, όσο και των κειμηλίων. Σύμφωνα με το agioritikovima.gr η εθελούσια έξοδος των υπαλλήλων του τελωνείου είχε ως αποτέλεσμα να αποδυναμωθεί πλήρως το τμήμα και ο έλεγχος από το μοναδικό υπάλληλο να είναι πλημμελής.

H τοποθέτηση ειδικού μηχανήματος έλεγχου των αποσκευών, όπως γίνεται στα αεροδρόμια και σε άλλους ευαίσθητους χώρους, θα μπορούσε να δώσει μια λύση στο πρόβλημα που υπάρχει και να διασφαλιστεί αποτελεσματικά η ασφάλεια ανθρώπων,των αγαθών και των κειμηλίων, όπως και η νομοθεσία ορίζει.

Την ανησυχία τους εκφράζουν και μοναχοί που μίλησαν στο agioritikovima.gr υπογραμμίζοντας ότι η πολιτεία για άλλη μία φορά «αφήνει έκθετη την ιστορία και την χιλιόχρονη παράδοση του Αγίου Ορους».

Μάλιστα, το πρόσφατο συμβάν με την αρχαιοκαπηλία, στο οποίο εμπλέκεται 34χρονος Αγιορείτης Ιερομόναχος (που συνελήφθη στην Ουρανούπολη) αλλά και ένα ακόμα άτομο, ιδιοκτήτης ειδών λαϊκής τέχνης από την Κομοτητή, είναι ενδεικτικό του πλημμελούς ελέγχου που γίνεται.
TreloKouneli
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ