2018-09-02 19:47:52
Φωτογραφία για ΒΟΝΙΤΣΑ: Πτηνοτροφική μονάδα Τα Καμπίσια της Νίκης Αθήνη: Φρέσκα προϊόντα από το κοτέτσι!
ΠΟΥ ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΕΙΤΕ: 

Πτηνοτροφική μονάδα "Τα Καμπίσια"

Νίκη Αθήνη, τηλ: 6987724380

ΒΟΝΙΤΣΑ 

             Μια δυναμική γυναίκα, η Νίκη Αθήνη, εγκατέλειψε την Αθήνα και εγκαταστάθηκε στη Βόνιτσα, όπου δημιούργησε την Πτηνοτροφική μονάδα "Τα Καμπίσια". 

        Τα προϊόντα του πτηνοτροφείου είναι: κότες, κοκκόρια, γαλοπούλες, χήνες, πάπιες, φραγκόκοτες που τρέφονται με αγνά ελληνικά δημητριακά και φρέσκα Αυγά Α’ ποιότητας.......        Ξεκινώντας με λίγες κότες, το πτηνοτροφείο σιγά-σιγά αναπτύχθηκε και καταφέρνει σήμερα να προσφέρει στις οικογένειες της περιοχής φρέσκα κοτόπουλα και αυγά με ειδικά ποιοτικά χαρακτηριστικά. 

         Το Nirikosnet φιλοξενεί συνέντευξη της Νίκης Αθήνη που μιλάει για την δουλειά, της πτηνοτροφικής της μονάδας.

Γυναίκα και επιχείρηση

          Τα “ΚΑΜΠΙΣΙΑ” είναι μια πτηνοτροφική μονάδα στην Βόνιτσα, την διεύθυνση της μονάδας έχει η κ. Νίκη Αθήνη.


    Η Νίκη μιλά στο Nirikosnet για την επιχείρηση της, τα“ΚΑΜΠΙΣΙΑ”

     ΕΡΩΤΗΣΗ: Νίκη μια γυναίκα σε μια πτηνοτροφική μονάδα όπου έχει τον πρώτο και τελευταίο λόγο, μιλήστε μας λίγο για αυτή την αποφασή σας!

    ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Θεωρώ ότι δεν είναι δύσκολο όταν το επάγγελμα που κάνεις το αγαπάς, η αποφασή μου να ασχοληθώ με την πτηνοτροφία, αναμφίβολα είναι ότι αγαπώ οτιδήποτε έχει σχέση με την γη.

     Η λειτουργία μιας μονάδας είνα αρκετά πολυσύνθετη μιας και δεν περιορίζεται μόνο στην διατροφή, την καθαριότητα αλλά και στην συχνή παρακολούθηση προς αποφυγή μολύνσεων των πουλιών.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Τα ” Καμπίσια” πότε γεννήθηκαν;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Τα κοτόπουλα τα ξεκίνησα το 2004 με δική μου έμπνευση και δραστηριότητα.

Στην αρχή ήταν πολύ δύσκολα, διότι δεν είχα την απαραίτητη οργάνωση που έπρεπε. Tα καμπίσια κοκόρια είναι μια ονομασία που έδωσα εγώ η ίδια στα κοτόπουλα, διότι εκτρέφονται και μεγαλώνουν στον κάμπο.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Η μονάδα τι παράγει και πως λειτουργεί;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Η μονάδα παράγει κότες, κοκόρια, γαλιά, πάπιες χήνες και αυγά σε ένα κάπως ευρύχωρο και πεντακάθαρο χώρο, όπου σφάζονται και τα κοτόπουλα , το λεγόμενο κατά κάποιον τρόπο πτηνόσφαγείο.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Που βρίσκεται;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Η μονάδα βρίσκεται στην Βόνιτσα.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Κατάγεστε από τη Βόνιτσα, ζείτε στη Βόνιτσα, πόσο σας βοήθησε η εντοπιότητα σας ώστε να προβληθούν τα "Καμπίσια";

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Η καταγωγή μου είναι από το Μοναστηράκι Αιτωλοακαρνανίας, όμως για οικονομικούς λόγους οι γονείς μου μας πήραν και φύγαμε για την Αθήνα  και εγώ τότε ήμουν 6 ετών.

   Επέστρεψα και μένω στην ΒΟΝΙΤΣΑ απο τα 18 μου χρόνια και μέσα από διάφορες δουλειές που έκανα για να επιβιώσω, ο κόσμος με έμαθε και δεν αργησα να κερδίσω την αγάπη τους και την εμπιστοσύνη τους.  Όταν ξεκίνησα με τα κοκόρια λίγο πολύ όλοι με στήριξαν όσο αφορά την ΒΟΝΙΤΣΑ. Χρόνο με χρόνο τα καμπίσια κοκόρια άρχισαν να μπαίνουν δυνατά στην αγορά για το βιολογικό και ντόπιο κρέας τους, όπως και το όνομα τους.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Σε ποιές αγορες απευθύνεστε;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Τα τελευταία 10 Χρόνια τα καμπίσια είναι προτεινόμενα στην Λευκάδα και τα χωριά της,  ακόμη στην Αμφιλοχία, Αγρίνιο και γενικότερα σε όλο το Δήμο Ανακτορίου.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Θέλω να μου περιγράψετε μια μέρα εδώ στην φάρμα σας;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: H καθημερινότητα στη φάρμα είναι απαιτητική μιας και ο στόχος μας είναι το βιολογικό – ντόπιο κοτόπουλο να φτάνει στο πιάτο σας: Με την υπογραφή του κάμπου.

Τα Καμπίσια απευθύνονται κυρίως σε κρεοπωλεία και παραγγελείες κατ’ οίκον.

Στόχος μας είναι η ποιότητα .

Να επεκταθούμε και σε άλλες αγορές δεν είναι στα άμεσα σχεδιά μας

Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλο τον κόσμο για την στήριξη και την αγάπη τους όλα αυτά τα χρόνια!!

-Ευχαριστώ πολύ Νίκη Αθήνη, εύχομαι γρήγορα τα "ΚΑΜΠΙΣΙΑ"  να κατακτήσουν τις αγορές

ΚΑΤΩΠΟΔΗ ΡΩΞΑΝΗ
ximeronews
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ