2018-09-04 00:18:18
Φωτογραφία για Δημόσιος υπάλληλος πήρε κατά λάθος «μπόνους»... 310.000 ευρώ στη μισθοδοσία του!
Αιτία της υπερπληρωμής ήταν ο συνδυασμός δύο διαφορετικών ανθρώπινων λαθών

Ένας δημόσιος υπάλληλος στην Αυστραλία είδε τον τραπεζικό του λογαριασμό «φουσκωμένο» κατά 360.700 δολάρια (περίπου 310.000 ευρώ) όταν πήγε να σηκώσει χρήματα από τον μισθό του, ο οποίος ανέρχεται στα 3.582 δολάρια (3.088 ευρώ) τον μήνα.

Την καταβολή αυτού του υπέρογκου ποσού κατέστησε γνωστή εχθές η αρμόδια αρχή ελέγχου της Βόρειας Επικράτειας, που την απέδωσε σε ανθρώπινο σφάλμα.

«Αιτία της υπερπληρωμής ήταν ο συνδυασμός δύο διαφορετικών ανθρώπινων λαθών, δηλαδή της αρχικής εσφαλμένης καταχώρισης των δεδομένων και της μετέπειτα αποτυχίας να αντιμετωπιστεί επαρκώς ο συναγερμός που παρήγαγε αυτόματα το σύστημα», ανέφερε η έκθεση της υπηρεσίας ελέγχου.

Ο δημόσιος υπάλληλος, που ζει και εργάζεται σε μια απομονωμένη περιοχή της Βόρειας Επικράτειας, επέστρεψε το χρηματικό ποσό τέσσερις εβδομάδες μετά την καταβολή του.

Σύμφωνα με την έκθεση, το παραπάνω περιστατικό είναι μόνο ένα από τις 743 υπερπληρωμές που έχουν πραγματοποιηθεί σε κρατικές υπηρεσίες της Βόρειας Επικράτειας από τον Ιούλιο του 2017 μέχρι τον Γενάρη του 2018. Το σύνολο των ποσών που καταβλήθηκαν από λάθος ανέρχεται σε 1.,2 εκατομμύρια δολάρια, και περίπου τα μισά από αυτά δεν έχουν ακόμα επιστραφεί.
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ