2018-09-06 07:34:14
Φωτογραφία για Πώς θα επαναφέρεις στο πρόσωπό σου τη χαμένη του λάμψη και υγεία
Ο τύπος δέρματος καθορίζεται από διάφορους παράγοντες... -κληρονομικότητα, τρόπο διατροφής, αλλαγή κλίματος, γεωγραφική περιοχή, άγχος, ηλικία- και διαφέρει από άντρα σε άντρα, υπαγορεύοντας και μια διαφορετική ρουτίνα περιποίησης και καθαρισμού του προσώπου.

Αν λοιπόν έχεις παρατηρήσει τον τελευταίο καιρό ότι η όψη σου είναι θαμπή, τα μάτια σου κουρασμένα και οι γραμμές έκφρασης πιο έντονες από ποτέ, τότε η επιδερμίδα σου «φωνάζει» SOS για να τη βοηθήσεις να βρει ξανά τη χαμένη λάμψη και υγεία της.

Εξοπλίσου με τη σωστή ενυδατική κρέμα

Το ότι η χρήση κρέμας προσώπου δεν αποτελεί αποκλειστικά γυναικεία υπόθεση (για το Θεό στο 2018 ζούμε), το γνωρίζεις. Το ότι υπάρχουν διαφορετικές αντρικές κρέμες ανάλογα με τον τύπο επιδερμίδας, ίσως το αγνοείς. Δεδομένου αυτού, το θαμπό, κουρασμένο δέρμα σου, προκειμένου να ανακτήσει την λαμπερή όψη του, έχει ανάγκη μια ενυδατική που να καλύπτει αυτή ακριβώς την ανάγκη του
. Προτίμησε λοιπόν, ένα προϊόν που να περιέχει εκχύλισμα ροδιού -οι αντιοξειδωτικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητές του δίνουν ζωτική δύναμη στα κύτταρα- ή άγριου τριαντάφυλλου -ενισχύει τον ομοιόμορφο τόνο της επιδερμίδας και επιφέρει άμεση λάμψη- ή βιταμίνη C -έχει αντιοξειδωτικές και λευκαντικές ιδιότητες, μειώνει το μέγεθος των πόρων του δέρματος και συμβάλλει στην παραγωγή κολλαγόνου.

Μην ξεχνάς το αντηλιακό

Επειδή η μάχη με τον ελληνικό ήλιο δεν εξαντλείται ούτε στο καλοκαίρι, ούτε στην παραλία, φρόντισε να προστατεύεις το δέρμα σου από την ξηρότητα και την πρόωρη γήρανση που επιφέρει η ηλιακή ακτινοβολία, χρησιμοποιώντας αντηλιακή κρέμα με υψηλό δείκτη προστασίας που μπλοκάρει τις ακτινοβολίες UVA και UVB.

Κάνε απολέπιση

Εξοπλίσου με ένα scrub προσώπου, το οποίο θα εφαρμόζεις μία με δύο φορές την εβδομάδα σε καθαρή και βρεγμένη επιδερμίδα και θα κάνεις απαλό μασάζ για να απομακρύνεις ρύπους, βρομιά και νεκρά κύτταρα. Αυτή είναι μία πολύ καλή αρχή για να χαρίσεις στο δέρμα σου την ανάσα που χρειάζεται.

Χρησιμοποίησε κρέμα ματιών

Οι ρυτίδες έκφρασης δεν σχηματίζονται μόνο λόγω ηλικίας, αλλά και κούρασης. Φρόντισε λοιπόν το πιο ευαίσθητο σημείο της επιδερμίδας του προσώπου σου, επενδύοντας σε μία κρέμα ματιών που πρώτον θα απαλύνει τις έντονες γραμμές, που έχουν σχηματιστεί, θα καταπραΰνει τους μαύρους κύκλους και θα σε απαλλάξει από τις ανεπιθύμητες «σακούλες»

Φρόντισε τη διατροφή σου

Μια καλή, ισορροπημένη διατροφή δεν έχει άμεσο αντίκτυπο μόνο στο σώμα σου, αλλά και στην ποιότητα και την εμφάνιση της επιδερμίδας σου. Όπως λένε άλλωστε, είμαστε ό,τι τρώμε. Προκειμένου να ξεκουράσεις το κουρασμένο δέρμα σου, βάλε στο καθημερινό μενού σου περισσότερα φρούτα και λαχανικά, τροφές πλούσιες σε αντιοξειδωτικές ουσίες, -δαμάσκηνα, ξηροί καρποί, όσπρια, ρόδι, φράουλες, κράνμπερι- και σε ωμέγα 3 λιπαρά οξέα -σολομός, σαρδέλα, γαύρος, καρύδια, λιναρόσπορος, λαχανάκια Βρυξελλών. Τέλος, απόφυγε την κατανάλωση επεξεργασμένων τροφίμων, ζάχαρης, αλκοόλ και υπερβολικής ποσότητας καφεΐνης.

Πίνε άφθονο νερό

Η κρέμα προσώπου δεν αρκεί για να ενυδατώσεις το πρόσωπό σου. Φρόντισε λοιπόν να πίνεις αρκετό νερό, ώστε να αποφύγεις τις δυσάρεστες συνέπειες της αφυδάτωσης. Η συνιστώμενη ποσότητα είναι περίπου δύο λίτρα την ημέρα.

Κοντρόλαρε το άγχος σου

Το καθημερινό στρες δεν «τρώει» μόνο την ψυχή σου, αλλά και το δέρμα σου, εξαφανίζοντας την λάμψη και την όμορφη, υγιή όψη του. Έρευνες έχουν δείξει ότι ο ίσως πιο αποτελεσματικός τρόπος για να ελέγξεις το άγχος και να εκτονώσεις την ένταση είναι η γυμναστική. Συγκεκριμένα, το είδος άσκησης που σου αρέσει και σου ταιριάζει καλύτερα, είτε αυτό είναι η γιόγκα, είτε το κολύμπι, είτε το να σηκώνεις βάρη στο γυμναστήριο ή να παίζεις πέντε επί πέντε με τους φίλους σου μετά τη δουλειά.

Κοιμήσου σαν πουλάκι

Θα έχεις διαπιστώσει και μόνος σου ότι μετά από ένα βαρβάτο ξενύχτι, το πρόσωπό σου φαίνεται πάντα θαμπό και κουρασμένο. Καταλαβαίνεις λοιπόν πόσο σημαντικό είναι να κοιμάσαι αρκετά και ποιοτικά.
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ