2018-09-06 12:00:45
Φωτογραφία για Τα Ελληνικά Hoaxes στο πρώτο μεγάλο συνέδριο της Ε.Ε. για τα fake news ενόψει των Ευρωεκλογών του 2019
Μετά την ομιλία μας σε σεμινάριο της Ευρωπαϊκής Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής, σχετικά με το ρόλο της κοινωνίας των πολιτών της Ε.Ε. στον παγκόσμιο χώρο των τηλεπικοινωνιών και την διεξαγωγή masterclass στην υπηρεσία DG-COMM του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, τα "Ελληνικά Hoaxes" προσκλήθηκαν να συμμετάσχουν στο μεγαλύτερο μέχρι σήμερα συνέδριο της Ε.Ε. για τα fake news, ενόψει των Ευρωεκλογών του 2019.

Το «European Parliament Factchecker Conferance», θα λάβει χώρα στις Βρυξέλλες (27-28 Σεπτεμβρίου 2018), υπό την αιγίδα του Ευρωκοινοβουλίου. Θα αφορά στις προκλήσεις που έχει να αντιμετωπίσει η Ευρωπαϊκή Ένωση, ενόψει των fake news που θα διακινηθούν αναφορικά με τις Ευρωεκλογές του Μαΐου 2019.

Οι συμμετέχοντες θα συζητήσουν και πιθανές λύσεις με βάση τα μαθήματα του παρελθόντος, και τρόπους αντιμετώπισης των fake news με την βοήθεια δεδομένων από τα κοινωνικά δίκτυα και ευρωπαϊκούς οργανισμούς με εμπειρία στο θέμα.

Θα παρουσιαστούν παραδείγματα κοινής παραπληροφόρησης που εμφανίζεται σε πολλές χώρες της Ε.Ε. και τρόπους συνεργασίας και συντονισμού όλων των Ευρωπαίων Fact Checkers.

Η ανωτέρω πρόσκληση αποτελεί μια ακόμη αναγνώριση της συνεισφοράς μας στον αγώνα για την καταπολέμηση των fake news.

http://ellinikahoaxes.gr/2018/09/03/european-union-fake-news/
 
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ