2018-09-07 11:58:16
Φωτογραφία για Σάλος με εκπομπή της ΕΡΤ για την...αναγκαιότητα των εμβολίων - Αντιδικία στον τηλεοπτικό αέρα
"Η επιστημονική αλήθεια τεκμηριώνεται με στοιχεία και αποδείξεις. Δεν αποτελεί μέρος του πολιτικού διαλόγου", σχολιάζει ο κ. Μπαργιώτας.

IATRONET

Έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει στην επιστημονική κοινότητα η εκπομπή “Άλλη διάσταση” της ΕΡΤ, σχετικά με την αναγκαιότητα των εμβολιασμών.

Ο γιατρός Θεοφάνης Δρόσος, που κλήθηκε να απαντήσει στο σχετικό ερώτημα, σχολίασε πως “...οι εμβολιασμοί οι αρχικοί ήταν μια συμβολή στην υγεία, ορισμένα εμβόλια που κάναμε μικροί και πρέπει να γίνονται έχουν εξαφανίσει πάρα πολλές αρρώστιες”.

Υποστήριξε πως “το ανοσοποιητικό σύστημα του ανθρώπου έχει κάποιο τέλος και δεν πρέπει να το κουράζουμε με πολλά εμβόλια” και πως “τα παιδάκια δεν πρέπει να τα εμβολιάζουμε με το παραμικρό” Την άποψη αυτή αντέκρουσε η καθηγήτρια της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών Αθηνά Λινού που τόνισε πως είναι εγκληματικό σε προσωπικό και σε κοινωνικό επίπεδο να μην εμβολιάζει κανείς τα παιδιά του.


Στο ίδιο πνεύμα κινήθηκε και ο πρόεδρος της Ένωσης Ελεύθερων Επαγγελματιών Παιδιάτρων Αττικής Κωνσταντίνος Νταλούκας, τονίζοντας πως τα περί κόπωσης του ανοσοποιητικού δεν ισχύει.

Στην εκπομπή φιλοξενήθηκε και ένας πατέρας που πήρε την απόφαση να μην εμβολιάσει το πεντάχρονο, σήμερα παιδί του λέγοντας:

“Κάποιοι γονείς μου λένε πως θα κολλήσουν τα παιδιά τους, που έχουν κάνει τα εμβόλια από το παιδί μου, αν αυτό πάθει κάτι. Και τότε τους λέω, πώς θα κολλήσουν αφού έχουν κάνει τα εμβόλια; Δεν στέκει αυτό”...

Παραπληροφόρηση

Στο θέμα παρενέβη ο υπεύθυνος του Τομέα Υγείας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Κώστας Μπαργιώτας:

“Η επιστημονική αλήθεια τεκμηριώνεται με στοιχεία και αποδείξεις. Δεν αποτελεί μέρος του πολιτικού διαλόγου. Δεν τίθεται ζήτημα διαλόγου σε θέματα που αγγίζουν τη δημόσια ασφάλεια, τη ζωή και την αρτιμέλεια αθώων παιδιών.

Οι επιστημονικές αποδείξεις υπέρ των εμβολίων είναι συντριπτικές και μεταφράζονται σε εκατομμύρια ζωές. Αντίθετα, ήδη άρχισαν να φαίνονται οι επιπτώσεις των ανόητων συνωμοσιολογικών θεωριών που προβάλλει η ΕΡΤ. Η επιδημία ιλαράς πέρυσι και φέτος στην Ευρώπη αποδίδεται από τους ειδικούς και στην αντιεμβολιαστική παράκρουση”.

Αυστηροποίηση

Σύμφωνα με τον κ. Μπαργιώτα, ήδη, σε όλο τον κόσμο υπάρχουν πρωτοβουλίες για την αυστηροποίηση του πλαισίου:

“Νομοθετούν επιπτώσεις για τους γονείς που δεν εμβολιάζουν τα παιδιά τους θέτοντάς τα σε κίνδυνο. Στην Ελλάδα, δυστυχώς, η κυβέρνηση αρνείται να ακολουθήσει. Ας φροντίσει, τουλάχιστον, ο υπουργός ή το ΕΣΡ να βάλει φραγμούς στην ασυδοσία της παραπληροφόρησης από τη δημόσια τηλεόραση”.
Δημ.Κ.
medispin
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Τα εμβόλια σώζουν ζωές!!!
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Τα εμβόλια σώζουν ζωές!!!
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ