2018-09-11 14:36:18
Φωτογραφία για 6 tips για να επανέλθεις στα κιλά σου μετά τις διακοπές
Εκτός από το σημάδι από το μαγιό, οι καλοκαιρινές διακοπές αφήνουν πίσω τους και κάποια περιττά κιλά, αν δεν προσέχεις και ενδίδεις καθημερινά σε «απαγορευμένες» απολαύσεις.

Το να γυρίζεις πίσω πάλι στην καθημερινότητα της πόλης μετά τις καλοκαιρινές σου διακοπές είναι ήδη δύσκολο, για αυτό σου δίνω εφτά τρόπους να επαναφέρεις το βάρος σου εύκολα και γρήγορα.

Φτιάξε ένα πράσινο smoothie ή χυμό καθημερινά

Φτιάχνοτας ένα smoothie ή ανάμεικτο χυμό πλούσιο σε πράσινα τρόφιμα (σπανάκι, ακτινίδιο, matcha, κ.α.) καθημερινά, γεμίζεις τον οργανισμό σου με θρεπτικά συστατικά που έχουν αντιοξειδωτικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες, απομακρύνοντας έτσι την κατακράτηση υγρών που προκαλούν η ζάχαρη και το κορεσμένο λίπος. Παράλληλα, ενισχύεις την ενέργεια του οργανισμού και αποφεύγεις τις λιγούρες κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Βάλε περισσότερες φυτικές ίνες στο πιάτο σου


Μετά τις διακοπές είναι επίσης σημαντικό να επανέλθεις στο πρόγραμμα των γευμάτων σου και στον έλεγχο του αισθήματος κορεσμού. Χρειάζεσαι τόσο διαλυτές όσο και αδιάλυτες φυτικές ίνες για τη σωστή λειτουργία του εντέρου, την απομάκρυνση του πρηξίματος και για να νιώθεις πλήρης ανάμεσα στα γεύματα σου. Οι καλύτερες πηγές διαλυτών φυτικών ινών είναι η βρώμη, οι σπόροι chia, ο λιναρόσπορος, τα φασόλια και τα μούρα, ενώ οι αδιάλυτες μπορούν να βρεθούν στο καστανό ρύζι, και τα λαχανικά.

Ενυδατώσου ξανά

Προφανώς και δε διαβάζεις αυτή τη σύσταση για πρώτη φορά, αλλά θα σου την επισημαίνω γιατί είναι σημαντική. Η πρόσληψη της σωστής ποσότητας νερού απομακρύνει τις τοξίνες από το σώμα σου, βοηθάει στην απώλεια βάρους και διώχνει τον μετεωρισμό που προκάλεσαν οι καλοκαιρινές ατασταλείες. Στόχευσε την κατανάλωση 8-12 ποτηριών νερού την ημέρα.

Διαλείπουσα νηστεία

Κάνε ένα διάλειμμα από τα γεύματα σου για 12 ώρες τουλάχιστον καθημερινά, την πρώτη εβδομάδα (π.χ.: από τις 9 το βράδυ μέχρι τις 9 το πρωί).  Η διαλείπουσα νηστεία σε βοηθάει να καταναλώσεις λιγότερες θερμίδες, ενώ ενισχύει ελαφρώς τον μεταβολισμό και αποτελεί έναν πολύ αποτελεσματικό τρόπο να χάσεις βάρος και κοιλιακό λίπος.

Πέσε νωρίς για ύπνο

Δεν ξέρω αν ισχύει για εσένα, αλλά οι περισσότεροι άνθρωποι δεν μπορούν να κοιμηθούν αρκετά καλά αν δεν βρίσκονται στο κρεβάτι τους. Εκτός αυτού, τόσο το κυρίως γεύμα που είναι πάντα πιο αργά στις διακοπές, όσο και η μεγαλύτερη κατανάλωση αλκοόλ, εμποδίζουν να έχεις ένα βαθύ και σωστό ύπνο. Για να αναπληρώσεις τις χαμένες ώρες και να απολαύσεις έναν ήρεμο ύπνο, βάλε στο πρόγραμμα το να ξαπλώνεις μια ώρα νωρίτερα.

Μην ανέβεις στη ζυγαριά αμέσως μετά την επιστροφή από τις διακοπές

Επειδή η ψυχολογία σου μπορεί να είναι ήδη πεσμένη με την επιστροφή στην καθημερινότητα, μη τη ρίξεις περισσότερο ανεβαίνοντας στη ζυγαριά και βλέποντας τα κιλά που σου προσέθεσε το καλοκαίρι. Δώσε στον εαυτό σου μερικές μέρες για να εφαρμόσεις τις παραπάνω οδηγίες, ώστε να μπορέσει το σώμα να προσαρμοστεί και να επανέλθει.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ