2018-09-12 11:17:43
Φωτογραφία για Δίχως τέλος οι προκλήσεις των Τούρκων ψαράδων στο Αιγαίο- Τρεις παραβιάσεις των ελληνικών υδάτων σε 48 ώρες
Τουλάχιστον τρεις παραβιάσεις ελληνικών υδάτων από τουρκικά αλιευτικά κατέγραψε ο θάλαμος επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος μέσα στο Σαββατοκύριακο, ενώ συναγερμός σήμανε στα

Δωδεκάνησα όταν τρία τουρκικά σκάφη πέρασαν από τα διεθνή ύδατα στα εθνικά.

Συγκεκριμένα, το Σάββατο το μεσημέρι, δύο αλιευτικά βρέθηκαν ανάμεσα σε Κω και Ψέριμο και αποχώρησαν από τα εθνικά ύδατα όταν είδαν το πλωτό του λιμενικού. Την Κυριακή όμως τουρκικό ψαράδικο αγκυροβόλησε βόρεια της Καλόλιμνου και έριξε δίχτυα μέχρι τα Ίμια. Λόγω όμως των Υμίων και της τεταμένης κατάστασης που επικρατεί εκεί, το πλωτό του λιμενικού έμεινε σε απόσταση από το τουρκικό αλιευτικό που όταν το είδαν οι Τούρκοι ψαράδες αποχώρησαν.

 

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας "Ελεύθερος Τύπος'', όπως αναφέρουν αξιωματικοί του Λιμενικού αλλά και ψαράδες των Δωδεκανήσων και Βορειοανατολικού Αιγαίου, οι προκλήσεις των τουρκικών σκαφών είναι καθημερινές με ελάχιστες να γνωστοποιούνται.

 

Ωστόσο, ακόμα λιγότερες είναι οι παρεμβάσεις των σκαφών του Λιμενικού Σώματος, τα οποία φτάνουν στο σημείο των παραβιάσεων συνήθως μετά από καταγγελίες ψαράδων και στις περισσότερες περιπτώσεις κρατούν απόσταση από τα τουρκικά αλιευτικά.

 

Πηγή: seleo με πληροφορίες από Ελεύθερος Τύπος
_
bloko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ