2018-09-12 17:51:38
Φωτογραφία για Μεταμοσχεύσεις και δωρεά οργάνων: Ανάγκη για περισσότερους δότες
Οι ανάγκες για δότες οργάνων συνεχώς αυξάνονται Οι δωρεές οργάνων σώζουν ζωές. Η ζήτηση οργάνων για μεταμοσχεύσεις σε ασθενείς, που πάσχουν από σοβαρές παθήσεις της καρδίας, των νεφρών, του ήπατος, των πνευμόνων και άλλων οργάνων είναι πολύ μεγάλη.

Δυστυχώς παρά την αύξηση των ασθενών, που έχουν ανάγκη για μεταμόσχευση κάποιου οργάνου οι δότες δεν είναι αρκετοί. Το πρόβλημα υπάρχει σε όλες τις ανεπτυγμένες χώρες.

Είναι αναγκαίο να γίνονται τακτικά εκστρατείες διαφώτισης του κοινού και πρέπει να αναγνωρίζεται πλήρως το γεγονός ότι οι δότες δίνουν το δώρο της ζωής στους ασθενείς.

Στις ΗΠΑ έχει καθιερωθεί εδώ και 4 χρόνια η "εθνική μέρα δοτών" στις 9 Φεβρουαρίου. Υπολογίζεται ότι στη χώρα αυτή 74000 ασθενείς αναμένουν μεταμόσχευση κάποιου οργάνου.

Κατά το 1999,  6100 ασθενείς πέθαναν ενώ περίμεναν για μεταμόσχευση. Κάθε χρόνο γίνονται στη χώρα αυτή 22000 μεταμοσχεύσεις οργάνων.

Ο αριθμός των ατόμων που χρειάζονται μεταμόσχευση έχει αυξηθεί κατά 30% τα τελευταία 3 χρόνια ενώ οι δότες έχουν αυξηθεί μόνο κατά 10%.

Αναμφίβολα υπάρχει αυξημένη ανάγκη για δότες και βλέπουμε μεγάλες και ανεπτυγμένες χώρες να διοργανώνουν εθνικές εκστρατείες για να ευαισθητοποιήσουν το λαό τους να συμβάλλει στο θαύμα αυτό της μεταμόσχευσης κάνοντας περισσότερες δωρεές οργάνων.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ