2018-09-12 20:23:48
Φωτογραφία για Μήνυση κατά Παπακώστα και Αστυνομικού Διευθυντή Θεσσαλονίκης για τα επεισόδια στο συλλαλητήριο στη ΔΕΘ
Μηνυτήρια αναφορά κατά της Υφυπουργού Δημοσίας Τάξεως Κατερίνας Παπακώστα του διευθυντή της Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης Φώτη Δομζαρίδη

αλλά και του αρχισυντάκτη της Εφημερίδας των Συντακτών Ανδρέα Πετρόπουλου, κατέθεσαν την Τετάρτη οι Παμμακεδονικές Ενώσεις Υφηλίου και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων, για τα όσα απαράδεκτα συνέβησαν το περασμένο Σάββατο από τις αστυνομικές δυνάμεις, στη διάρκεια του συλλαλητηρίου για την Μακεδονία έξω από το Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο.

 

Στη μήνυση, που κατέθεσε εκ μέρους των μακεδονικών φορέων η συντονίστρια των Παμμακεδονικών Ενώσεων Υφηλίου Νίνα Γκατζούλη, αναφέρεται πως από τις 30/8/2018 με γραπτή αναφορά της προς την Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης και την Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης, είχε εφιστήσει την προσοχή τους για το «κλίμα» που επεδίωκε να διαμορφώσει κατά του συλλαλητηρίου και των διοργανωτών του η φιλοκυβερνητική εφημερίδα «Εφημερίδα Συντακτών», που με πρωτοσέλιδο δημοσίευμα (27/8/2018) είχε προαναγγείλει τα όσα συνέβησαν το περασμένο Σάββατο στη Θεσσαλονίκη. «Όχι ως προφήτης, αλλά με την γνώση προφανώς των ατόμων που δρουν παρακρατικά και της δράσης που θα λάμβανε χώρα» όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η κυρία Γκατζούλη.


 

 

Η ίδια καταγγέλλει ευθέως συνεργασία των «παρακρατικών» με τις αστυνομικές δυνάμεις, που στόχο είχαν να διαλύσουν το συλλαλητήριο και να εκφοβίσουν τους συμμετέχοντες.

 

«Περιφρουρούσαμε το συλλαλητήριο μας έναντι ανθρώπων που εργάζονταν ή συνεργάζονταν για το κράτος. Δηλαδή, έναντι του παρακράτους του ίδιου του κράτους, και η αστυνομία δεν μας προφύλαξε έναντι των υποτιθέμενων αναρχικών, αλλά αντίθετα μας καταδίωξε, προπηλάκισε, κατέκλυσε με χημικά σε μία πρωτοφανή επίθεση εναντίον απλών καθημερινών ανθρώπων, και μάλιστα πολλών εξ ημών σε ευπαθείς ομάδες, ηλικιωμένων και παιδιών. Οι δράστες των δήθεν επεισοδίων, σε ορισμένες περιπτώσεις μάλιστα ήταν προφανώς συνεργαζόμενοι με την αστυνομία, αν όχι μέλη αυτής, οι οποίοι απλώς έδιναν την ελάχιστη αφορμή ώστε να δικαιολογηθεί ασθενικά η αδιανόητη, πρωτοφανής επίθεσης εναντίον του ελληνικό λαού που υπερασπιζόταν την Ελλάδα και την Μακεδονία», σημειώνει.

 

 

 

Τα πυρά της Συντονίστριας των Παμμακεδονικών Ενώσεων Υφηλίου, στρέφονται κατά της υφυπουργού Δημοσίας Τάξεως Κατερίνας Παπακώστα και του διευθυντή της Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης Φώτη Δομζαρίδη, γιατί -όπςω τα γεγονότα αποδεικνύουν - «έπραξαν τα ακριβώς αντίθετα, εν γνώσει των αποτελεσμάτων των ενεργειών και εντολών τους, με αποτέλεσμα πολλοί Έλληνες πολίτες να οδηγηθούν στα νοσοκομεία εκ της αλόγιστης και μακράν προηγούμενων φορών, εξαιρετικά υπερβολικής χρήσης χημικών, δυσανάλογης προς τον όγκο και την επικινδυνότητα των αστείων δήθεν επεισοδίων, αλλά ανάρμοστης και προς τον όγκο και την σύνθεση του κόσμου. Μάλιστα δε ήταν τόσο υπερβολική και τόσο παράλογη η χρήση των χημικών, ώστε ακόμα και οι σύνεδροι στο Βελλίδειο που είχαν σπεύσει ως χειροκροτητές, κλακαδόροι του πρωθυπουργού ακόμα και αυτοί δεν μπορούσαν να αναπνεύσουν και κλαίγανε, για τον λόγο αυτόν δε ο πρωθυπουργός πήγε στο Βελλίδειο με μία ώρα καθυστέρηση, διότι κάποια στιγμή άλλαξε κατεύθυνση ο αέρας και τα χημικά πήγαν καταπάνω τους», αναφέρει η κυρία Γκατζούλη, η οποία κατέθεσε στην Εισαγγελία και πλήθος αποδεικτικών στοιχείων, βίντεο και φωτογραφίες με πρόσωπα που: «επιβεβαιώνουν την δράση της αστυνομίας ως παρακράτους, ή τουλάχιστον προσώπων που συνεργάζονται στενά με την αστυνομία».

 

Όσον αφορά την Υφυπουργό Δημοσίας Τάξεως Κατερίνα Παπακώστα, η μηνυτήρια αναφορά των μακεδονικών φορέων σημειώνει : «Η ίδια με εντολές της κατηύθυνε την αστυνομία προς την κατάχρηση των χημικών, για την οποία έχει ευθύνη και ο αστυνομικός διευθυντής, που έφτανε ως την καταδίωξή μας, ασχέτως των κουκουλοφόρων, που δεν αποτελούσαν μέρος μας και συχνά δεν βρίσκονταν καν κοντά μας, ώστε να δικαιολογούνται επιθέσεις των ΜΑΤ εναντίον μας».

 

Για τον Αστυνομικό Διευθυντής Θεσσαλονίκης, αναφέρει πως : «Δεν μερίμνησε ώστε να συλληφθούν τα ελάχιστα πρόσωπα που έκαναν τα επεισόδια, παρότι υπήρχαν όλες οι προϋποθέσεις προς τούτο με μεγάλη ευκολία να συμβεί για να μάθουμε επιτέλους, ταυτότητες, εθνικότητα, και κράτους για την μυστική υπηρεσία του οποίου εργάζονται, και παρότι το είχα ρητά κι απερίφραστα απαιτήσει, ως έχουσα ευθύνη για τον κόσμο που θα ερχόταν στο συλλαλητήριο».

 

Ενώ για τον δημοσιογράφο της «Εφημερίδας των Συντακτών» Ανδρέα Πετρόπουλο, υποστηρίζει πως : «τελούσε σε γνώση του παρακρατικού σχεδίου της κυβέρνησης, και προετοίμασε τον ελληνικό λαό για όσα θα συνέβαιναν εναντίον μας, βοηθώντας έτσι την υλοποίηση του σχεδίου, που ο ίδιος προανήγγειλε, ως κεραυνό εν αιθρία, για γεγονότα που δεν είχαν συμβεί ποτέ προηγουμένως σε εκδηλώσεις υπεράσπισης της Μακεδονίας, παρά τον όγκο των δύο προηγούμενων συλλαλητηρίων. Και ω του θαύματος επαληθεύθηκε».

 

 

Πηγή: seleo με πληροφορίες από Πρώτο Θέμα
_
bloko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ