2018-09-12 21:01:33
Φωτογραφία για Πώς θα καταλάβεις ότι γυμνάζεσαι υπερβολικά;
Έχεις εντάξει τη γυμναστική στην καθημερινότητά σου για να κρατήσεις το σώμα σου σε καλή φυσική κατάσταση.

Όσο καλύτερα γυμνάζεις το σώμα σου, τόσο λιγότερες είναι οι πιθανότητες να εμφανιστούν προβλήματα υγείας στο μέλλον. Μερικές φορές όμως μπορεί να φτάσεις στην υπερβολή χωρίς να το καταλάβεις.

Η καλή γυμναστική δεν ισούται με τις ώρες που περνάς στο γυμναστήριο. Πολλοί είναι εκείνοι που πιστεύουν ότι για να δουν καλύτερα αποτελέσματα στο σώμα τους, πρέπει να γυμναστούν περισσότερες ώρες. Αυτό όμως δεν ισχύει, καθώς ο μυς χρειάζεται τη σωστή ξεκούραση για να αναπτυχθεί όπως πρέπει.

Πώς, λοιπόν, μπορείς να καταλάβεις αν γυμνάζεσαι σε υπερβολικό βαθμό; Δες παρακάτω:

Ο χτύποι της καρδιάς σου είναι ασταθής

Οι παλμοί της καρδιάς σου μπορούν να σου δείξουν αν γυμνάζεσαι περισσότερο από όσο μπορεί να αντέξει το σώμα σου. Οι παλμοί προσπαθούν να προσαρμοστούν με το σώμα και τις απαιτήσεις σου. Κάθε πρωί πριν σηκωθείς από το κρεβάτι έλεγξε το σφυγμό σου. Αν ο σφυγμός σου σε αδράνεια είναι μεγαλύτερος ή μικρότερος από το φυσιολογικό, θα πρέπει να επισκεφτείς το γιατρό σου.


Συνεχή δίψα

Το σώμα σου μπορεί να βρίσκεται σε καταβολική κατάσταση. Αυτό σημαίνει ότι ξεκινάει να καταναλώνει τους μυς για να πάρει την πρωτεΐνη που χρειάζεται. Όταν βρίσκεται σε αυτήν την κατάσταση νιώθεις ότι χρειάζεσαι συνέχεια νερό. Η λύση είναι να πίνεις περισσότερο νερό και να κοιμάσαι περισσότερο.

Νιώθεις το σώμα σου ευαίσθητο

Αν νιώθεις ότι το σώμα σου είναι ευαίσθητο μετά από 72 ώρες, καλύτερα να ξεκουραστείς. Η παρατεταμένη ευαισθησία σημαίνει ότι οι μύες σου δεν αναρρώνουν σωστά. Αυτό έχει αρνητικές επιπτώσεις στο χτίσιμο των μυών.

Δεν μπορείς να κοιμηθείς

Αν μένεις ξύπνιος τα βράδια είναι πολύ πιθανόν το νευρικό ή το ορμονικό σου σύστημα να είναι παραφορτωμένο. Προσπάθησε να ξεκινάς τον ύπνο σου μεταξύ 10μμ και 2πμ. Αυτές είναι οι ώρες που συμβαίνει η φυσική ανάρρωση στο σώμα. Αν έχεις μεγάλο πρόβλημα, τότε καλύτερα να μην ασκηθείς για 1 βδομάδα και να ξεκουραστείς όσο περισσότερο μπορείς.

Πηγή: the-man.gr
_
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Γιάννης Τόλιας - Ψέμα
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Γιάννης Τόλιας - Ψέμα
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ