2018-09-12 23:36:35
Φωτογραφία για «Μαυροκόκκινοι πολιτοφύλακες – Νοσταλγοί του Μελιγαλά» ανέλαβαν την ευθύνη για την επίθεση στα γραφεία της «Ελληνικής Λύσης» του Κ. Βελόπουλου -Εικόνες
Την ευθύνη στα γραφεία του Κυριάκου Βελόπουλου, ανέλαβε η ομάδα «Μαυροκόκκινοι πολιτοφύλακες – Νοσταλγοί του Μελιγαλά» σύμφωνα με ανάρτησή της σε γνωστό αντιεξουσιαστικό site .

Η επίθεση έγινε το απόγευμα της Τρίτης στην είσοδο της πολυκατοικίας στο κάτω μέρος της πλατείας Γεωργίου με μπογιές, ενώ έγραψαν συνθήματα έξω από την πόρτα των γραφείων.

Συγκεκριμένα αναφέρουν:

«Την Τρίτη 11/9 το απόγευμα, μια ομάδα συντρόφων-ισσών επιτεθήκαμε με πέτρες και μπογιές στην πρόσοψη των γραφείων της «Ελληνικής Λύσης», ενώ παράλληλα γράψαμε συνθήματα και πετάξαμε τρικάκια στον πρώτο όροφο του κτιρίου που στεγάζονται. Η συγκεκριμένη εθνικιστική γκρούπα είναι δημιούργημα του Κυριάκου Βελόπουλου, γνωστού ακροδεξιού φασίστα τηλεπαρουσιαστή, παλιού βουλευτή του ΛΑΟΣ και αρχηγίσκου του κρυφοχρυσαυγίτικου «διαύλου ελλήνων» που στο παρελθόν έχει δημόσια προτείνει να πυροβολούνται οι μετανάστες.


Η συγκεκριμένη εθνικιστική γκρούπα είναι δημιούργημα του Κυριάκου Βελόπουλου, γνωστού ακροδεξιού φασίστα τηλεπαρουσιαστή, παλιού βουλευτή του ΛΑΟΣ και αρχηγίσκου του κρυφοχρυσαυγίτικου «διαύλου ελλήνων» που στο παρελθόν έχει δημόσια προτείνει να πυροβολούνται οι μετανάστες. Το τελευταίο διάστημα, η συγκεκριμένη παράταξη επιχειρεί να εμφανιστεί σε διάφορες πόλεις, με κύριες αναφορές στην αντιμεταναστευτική πολιτική, στις ένοπλες δυνάμεις, στην εκκλησία και στο τρίπτυχο “Πατρίς-Θρησκεία-Οικογένεια’’.

Ήταν μια άμεση, αντανακλαστική και προειδοποιητική κίνηση στο πρόσφατο άνοιγμα των γραφείων και των εγκαινίων που προγραμματίζονται για την Τετάρτη 12/9 το απόγευμα. Είναι μια σαφής δήλωση για το ποια θα είναι η αντιμετώπιση οποιουδήποτε ακροδεξιού-εθνικιστή-φασίστα που θα προσπαθήσει να κινηθεί στο δημόσιο χώρο και να διαχύσει το μισαλλόδοξο και ρατσιστικό του δηλητήριο. Οποιαδήποτε απόπειρα του εθνικιστικού εσμού να σηκώσει κεφάλι θα αντιμετωπίζεται ανάλογα.

Είναι, άλλωστε, γνωστό ότι η πόλη της Πάτρας δεν είναι καθόλου φιλόξενη για τους φασίστες. Είναι χαρακτηριστικό ότι ακόμη και κατά τη διάρκεια της εθνικιστικής έξαρσης των τελευταίων μηνών με αφορμή το Μακεδονικό, οι όψιμοι Μακεδονομάχοι, δεν εμφανίστηκαν πουθενά. Η μόνη προσπάθεια που έκαναν για τη διοργάνωση εθνικιστικού συλλαλητηρίου έπεσε στο κενό, έπειτα από τα άμεσα αντανακλαστικά που έδειξε το αναρχικό-αντιεξουσιαστικό και αντιφασιστικό κίνημα, με τους «μακεδονομάχους» να ακυρώνουν το συλλαλητήριο υπό το φόβο των αντισυγκεντρώσεων. Οι νεοναζί του «Άρματος» που επιχείρησαν να ξεμυτήσουν εκείνη την περίοδο, εντοπίστηκαν και έκτοτε αγνοείται η τύχη τους... Για να μην αναφέρουμε γεγονότα του -όχι και τόσο μακρινού- παρελθόντος Η κίνηση μας πραγματοποιήθηκε μόλις τρεις μέρες μετά τις κινητοποιήσεις στη Θεσσαλονίκη ενάντια στην κρατική και καπιταλιστική βαρβαρότητα, τον πόλεμο, τον φασισμό και τον εθνικισμό, με αφορμή τη ΔΕΘ. Εκεί, οι σύντροφοι-ισσες έστειλαν ένα ξεκάθαρο μήνυμα στο κράτος και στους φασίστες που κυκλοφορούσαν στην πόλη με την ανοχή και την ασυλία των κατασταλτικών δυνάμεων. Από το σταθμό των τρένων και το τσάκισμα των φασιστών εκεί, μέχρι τη διαδήλωση (μαζί με όλα τα ζητήματα που αναδείκνυε) και το κυνήγι των φασιστών στην πλατεία Ναυαρίνου, έγινε σαφές ότι ο αγώνας για μια κοινωνία ελευθερίας, ισότητας και δικαιοσύνης συνεχίζεται, ότι δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να αφήσουμε τις πόλεις μας να γίνουν ορμητήρια για τη διάχυση του μίσους και του ρατσισμού στην κοινωνία και ότι η μόνη προοπτική για τους εκμεταλλευόμενους και τους καταπιεσμένους βρίσκεται μέσα στη φλόγα των κοινωνικών και ταξικών αντιστάσεων.

Σήμερα, 5 χρόνια μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα από τα τάγματα εφόδου της Χρυσής Αυγής, συνεχίζουμε να βρισκόμαστε στους δρόμους του αγώνα ενάντια στον φασισμό και το σύστημα που τον γεννά. Η μνήμη του Παύλου Φύσσα παραμένει ζωντανή σε κάθε κινητοποίηση, σε κάθε δράση, σε κάθε στιγμή του αγώνα. 5 χρόνια μετά, δεν ξεχνάμε, δεν συγχωρούμε, δεν αφήνουμε σπιθαμή γης στους φασίστες. Αγωνιζόμαστε με πυξίδα τη ζωή ενάντια στο θάνατο και τη μισσαλοδοξία.

Απέναντι στον αποπροσανατολισμό της κοινωνικής οργής από τα πραγματικά καθημερινά προβλήματα που επιφέρουν οι κυβερνητικές πολιτικές, τα μνημόνια και οι ντιρεκτίβες των διεθνών πολιτικών και οικονομικών αφεντικών σπέρνοντας την εξαθλίωση και την ανέχεια στη συντριπτική πλειοψηφία της κοινωνίας, θα συνεχίσουμε να κρατάμε ζωντανή τη φλόγα του καθημερινού κοινωνικού και ταξικού πολέμου ενάντια στο κράτος, τα αφεντικά και τους φασίστες. Απέναντι στην φιλοδοξία διάφορων ακροδεξιών και φασιστικών στοιχείων να εκμεταλλευτούν την επικαιρότητα για να διαχύσουν το ρατσιστικό τους δηλητήριο και το μισαλλόδοξο μίσος τους, θα επαγρυπνούμε διαρκώς, τσακίζοντας τους στο δρόμο, όταν επιχειρούν να σηκώσουν κεφάλι.

Απέναντι στην προσπάθεια μετατροπής της ήδη πολύπαθης και αιματοβαμμένης περιοχής των Βαλκανίων σε μια ακόμα αρένα αλληλοφαγώματος των λαών προς τέρψιν των αφεντικών, με αφορμή “ονόματα και διευθύνσεις”, θα αντιπαραθέτουμε διαρκώς την διεθνιστική αλληλεγγύη, την ειρηνική συνύπαρξη και την ταξική αντεπίθεση των λαών των Βαλκανίων -και όλου του κόσμου- ενάντια στους κοινούς δυνάστες μας.

Μέχρι την ανατροπή του κόσμου του καπιταλισμού και του κράτους και τη δημιουργία μια κοινωνίας ευημερίας, ισότητας, ειρήνης και δικαιοσύνης, χωρίς εκμετάλλευση, διακρατικούς πολέμους και αποπροσανατολιστικούς ανταγωνισμούς. Μέχρι την Αναρχία και τον Ελευθεριακό Κομμουνισμό

ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΣ ΚΑΙ ΤΑΞΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΚΡΑΤΟΣ, ΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ

Μαυροκόκκινοι πολιτοφύλακες – Νοσταλγοί του Μελιγαλά»
eglimatikotita
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ