2018-09-13 11:55:15
Φωτογραφία για Αστυνομικό Μέγαρο Μεσολογγίου – Α.Τ. Αιτωλικού: Μια υπογραφή πάει πίσω την μεταστέγαση
Ανέκαθεν παρουσιάζονταν δυστοκίες στο φλέγον ζήτημα που απασχολεί εδώ και χρόνια την Αστυνομική Διεύθυνση Αιτωλίας, αυτό της μεταστέγασης του αστυνομικού μεγάρου, σε ένα πιο

σύγχρονο, λειτουργικό και ασφαλές κτίριο. Οι αστυνομικοί υπάλληλοι στο Μεσολόγγι αντιμετωπίζουν καθημερινά τις αντιξοότητες της δουλειάς τους και επιπλέον κινδυνεύει η σωματική τους ακεραιότητα, τόσο των ίδιων όσο και πολιτών και κρατουμένων.

Για περισσότερα από 30 χρόνια, οι υπηρεσίες της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αιτωλίας, στεγάζονται στον ίδιο χώρο, ενώ το κτίριο έχει κατασκευαστεί πριν από το 1900 και αρχικά φιλοξενούσε τα Δικαστήρια. Το ακίνητο που έχει επιλεγεί για να μεταφερθεί η Αστυνομική Διεύθυνση είναι αυτό των πρώην καπναποθηκών, στο οποίο βέβαια μέχρι πρότινος στεγάζονταν διάφοροι φορείς και πολιτιστικοί σύλλογοι της περιοχής.

Πλέον, σύμφωνα με τον Δήμαρχο Μεσολογγίου Νίκο Καραπάνο, είναι όλα έτοιμα και εκκρεμεί μόνο η υπογραφή των αρμοδίων
. «Το κτίριο έχει παραχωρηθεί από τον Δήμο Μεσολογγίου στην Ελληνική Αστυνομία, για την μεταστέγαση του Αστυνομικού Μεγάρου Αιτωλίας. Από την στιγμή που θα ξεκινήσουν οι εργασίες, σε 6 μήνες θα είναι όλα έτοιμα. Έχει πραγματοποιηθεί αυτοψία από τους μηχανικούς του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης, έχει εγκριθεί το κονδύλι που χρειάζεται ώστε το κτίριο των πρώην καπναποθηκών να φιλοξενήσει το Αστυνομικό Μέγαρο. Αναμένουμε την υπογραφή» ανέφερε χαρακτηριστικά στη «Σ» ο κ. Καραπάνος.

Στο υπάρχον κτίριο της Α.Δ. Αιτωλίας εργάζονται περίπου 100 άτομα, για τα οποία οι χώροι δεν επαρκούν, ενώ δεν διαθέτει και χώρο στάθμευσης των αστυνομικών οχημάτων. Κατά το παρελθόν, είχαν γίνει ουκ ολίγα διαβήματα προς τους αρμοδίους, για την ακαταλληλότητα του κτιρίου, τόσο ως προς την στατικότητά του, όσο και για θέματα υγιεινής.

Η περιοχή του Μεσολογγίου όμως δεν αντιμετωπίζει πρόβλημα μόνο με το Αστυνομικό Μέγαρο Αιτωλίας, αλλά και με το Αστυνομικό Τμήμα Αιτωλικού. Σύμφωνα με τον Δήμαρχο Μεσολογγίου: «για την μεταστέγαση του Α.Τ. Αιτωλικού έχει ήδη εξασφαλιστεί η χρηματοδότηση από το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης ύψους 250.000 ευρώ περίπου, έχουν επισκεφθεί το κτίριο των πρώην εργατικών κατοικιών που πρόκειται να μεταφερθεί το Αστυνομικό Τμήμα, μηχανικοί του Υπουργείου, το έχουν εγκρίνει, έχουν προ πολλού ολοκληρωθεί οι διαδικασίες παραχώρησης και εκκρεμεί η έναρξή των εργασιών».

Κώστας Χονδρός για την εφημερίδα «Συνείδηση»

πηγή: sinidisi.gr
_
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Λόγια Λαμόγια
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Λόγια Λαμόγια
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ