2018-09-13 13:13:10
Φωτογραφία για Συγκλονιστικά στιγμιότυπα από την διάσωση στα νότια των Χανίων για τους τουρίστες με τα κανό
Τη στιγμή της διάσωσης αλλά και την αποβίβαση στη στεριά, των ατόμων που κινδύνευσαν μεσοπέλαγα με κανό το μεσημέρι της Τετάρτης, στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Σούγιας και Παλαιόχωρας, δημοσιεύει με βίντεο και φωτογραφίες από το σημείο το zarpanews.gr

Όπως μπορείτε να δείτε στα στιγμιότυπα, σκάφος της ναυτιλιακής εταιρίας ΝΕΝ Κρήτης συμμετείχε στη διάσωση, όταν ειδοποιήθηκε από το Λιμεναρχείο την ώρα που πραγματοποιούσε το δρομολόγιο Λουτρό-Αγιά Ρουμέλη και έσπευσε επί τόπου.

Ο ιδιοκτήτης της εταιρείας Γιώργος Κριαράς που επέβαινε στο σκάφος, βρήκε τους τελευταίους 2 αγνοούμενους με το κανό ανοιχτά της Σούγιας και τους περισυνέλεξε, ενώ έκανε λόγω για εξαιρετικά δύσκολες καιρικές συνθήκες με την θάλασσα να είναι σε φουρτούνα.

Εντέλει, οι διασωθέντες αρκετά ταλαιπωρημένοι, αποβιβάστηκαν στο λιμενίσκο της Σούγιας σχετικά καλά στην υγεία τους, με το πάθημα να τους γίνεται σίγουρα ένα πολύ καλό μάθημα.


Η ανακοίνωση του Λιμενικού για το περιστατικό:

Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Παλαιοχώρας, πρωινές ώρες χθες, για την ύπαρξη σε δυσχερή θέση, λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών, δέκα (10) ατόμων, επιβαίνοντες σε έξι (06) κανό, στη θαλάσσια περιοχή 3 ν.μ. νότια του ακρωτηρίου ”ΦΛΩΜΟΣ” Παλαιοχώρας.

Άμεσα υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. απέπλευσε προς παροχή συνδρομής περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. από το οποίο περισυνελέγησαν δύο (02) άτομα που μεταφέρθηκαν στο λιμένα Παλαιοχώρας.

Παράλληλα, απέπλευσαν τα Ε/Γ-Τ/Ρ σκάφη ”ΤΑΛΩΣ” Ν.Ρ. 33, ”ΗΡΩ” Ν.Η. 387, ”ΑΠΟΛΛΩΝ Κ” Ν.Χ. 42 και ”ΚΟΥΡΣΑΡΟΣ” Ν.Χ. 5287 από τα οποία περισυνελέγησαν οχτώ (08) άτομα που μεταφέρθηκαν στο λιμένα Σούγιας Σελίνου.

Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή, ενώ οι ανωτέρω διασωθέντες, αλλοδαποί εκ των οποίων έξι (06) άνδρες και τέσσερις (04) γυναίκες, βρίσκονται όλοι καλά στην υγεία τους.
Πηγή
Tromaktiko
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ