2018-09-13 17:52:41
Φωτογραφία για Κώστας Καραγκούνης: χθεσινή εκδήλωση του Τομέα Δικαιοσύνης της ΝΔ στη Θεσσαλονίκη.
Με μεγάλη επιτυχία διεξήχθη χθες στη Θεσσαλονίκη ημερίδα του Τομέα Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Νέας Δημοκρατίας με θέμα «Ηλεκτρονική Δικαιοσύνη- E- Justice:  Ένας μοχλός βελτίωσης της λειτουργίας και της πρόσβασης στη Δικαιοσύνη, αλλά και τρόπος ενίσχυσης της εμπιστοσύνης του πολίτη προς αυτήν. Που βρισκόμαστε;».

Ο κ. Καραγκούνης στην τοποθέτησή του τόνισε αρχικά πως ο πολιτικός χρόνος της κυβέρνησης χτυπάει αντίστροφα. Επίκειται πολιτική κατάρρευση των ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ και σε μια ύστατη προσπάθεια επιβίωσης τους, έχουν στραφεί σε συκοφαντίες, διαστρεβλώσεις και κατηγορίες των πολιτικών τους αντιπάλων.  Η πραγματικότητα όμως δεν αλλάζει.  Στις ερχόμενες εκλογές, ο Πρωθυπουργός και οι συνοδοιπόροι του θα επιστρέψουν εκεί από όπου ξεκίνησαν, θα επιστρέψουν στο περιθώριο της πολιτικής ζωής.

Όσον αφορά στο ειδικό κομμάτι της εκδήλωσης, την Ηλεκτρονική Δικαιοσύνη, ο κ
. Καραγκούνης τόνισε ότι πρόκειται για την μεγαλύτερη μεταρρύθμιση στο χώρο της Δικαιοσύνης. Ως αρμόδιος υπουργός, ήδη από το 2012, έβαλε σε εφαρμογή το Εθνικό Σχέδιο Δράσης για την Ηλεκτρονική Δικαιοσύνη, έγιναν δηλαδή τα πρώτα βήματα της Δικαιοσύνης προς την ψηφιακή εποχή.  Ένα έργο του οποίου η πρώτη φάση έπρεπε ήδη να έχει τελειώσει από τον Οκτώβριο του 2015 και που σήμερα έπρεπε να λειτουργεί σε όλα τα δικαστήρια της χώρας, παραμένει ανολοκλήρωτο εξαιτίας των προσκομμάτων, των αναβολών και της ανικανότητας της κυβέρνησης. Η Νέα Δημοκρατία και προσωπικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης, θα εγγυηθεί ότι μόλις γίνει κυβέρνηση, η Δικαιοσύνη θα περάσει επιτέλους στην νέα ψηφιακή εποχή.

Ομιλητές της εν λόγω εκδήλωσης:

Ν. Παναγιωτόπουλος, Τομεάρχης Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων

Κ. Καραγκούνης, Αν/της Τομεάρχης Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων

Δ. Ασκούνης, Καθηγητής Σχολής Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών ΕΜΠ

Γ. Καρβέλης, Διευθυντής Λύσεων Ηλεκτρονικής Διακυβέρνηση του Ινστιτούτου για τη Δικαιοσύνη και την Ανάπτυξη του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Δημοσίου Δικαίου (ELPO)

Δ. Παρλίτσης, MSc, Προϊστάμενος στο Τμήμα Μηχανοργάνωσης Προγραμματισμού και Αναπτυξιακών Μελετών του ΔΣΘ.

Στην ημερίδα παραβρέθηκε και ο Γραμματέας της Νέας Δημοκρατίας κ. Αυγενάκης που συνεχάρη τον Τομέα Δικαιοσύνης του κόμματος για την εξαιρετική δουλειά που κάνει.
ximeronews
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ