2018-09-14 12:05:23
Φωτογραφία για Πογκρόμ κατά των Χριστιανών στην Κίνα: Καίνε Βίβλους
Εκτός από τους Χριστιανούς, παρόμοια προβλήματα φαίνεται ότι αντιμετωπίζουν εκατομμύρια Μουσουλμάνοι

Η κυβέρνηση της Κίνας έχει στραφεί εναντίον των Χριστιανών στη χώρα, καθώς καίει Βίβλους, καταστρέφει σταυρούς, κλείνει εκκλησίες και διατάζει οι πιστοί να υπογράψουν έγγραφα με τα οποία απαρνιούνται την πίστη τους, σύμφωνα με κληρικούς και μια ομάδα που καταγράφει την κατάσταση των θρησκευτικών ελευθεριών στη χώρα.

Εκτός από τους Χριστιανούς, εκατομμύρια Μουσουλμάνοι φαίνεται πως αντιμετωπίζουν παρόμοια προβλήματα, καθώς αναγκάζονται να συμμετάσχουν σε κατασκηνώσεις, όπου τους γίνεται πλύση εγκεφάλου, τρώνε χοιρινό και πίνουν αλκοόλ ως τιμωρία, όπως αποκαλύπτουν ομάδες υπέρ των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, αλλά και άτομα που έχουν βρεθεί σε τέτοιες καταστάσεις.

Όπως υποστηρίζουν ειδικοί και ακτιβιστές, ο πρόεδρος της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας, Σι Τζινπίνγκ, εδραιώνει την εξουσία του, μέσω συστηματικής καταστολής του χριστιανισμού. Η Διευθύντρια του Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στην Κίνα, Σόφι Ρίτσαρτσον, τόνισε: «Δεν έχει σημασία αν είναι ο Χριστιανισμός, το Ισλάμ ή ο Βουδισμός, η κινεζική κυβέρνηση τις θεωρεί μέσο και μηχανισμό για την πραγματοποίηση διαχωρισμού».


Πληθώρα ιερέων διαμαρτύρεται για την ραγδαία αύξηση στο λουκέτο χριστιανικών εκκλησιών ενώ άλλοι αποκαλύπτουν πως γίνονται επιδρομές στις εκκλησίες με καταστροφές επίπλων και ιερών συμβόλων.

Από την πλευρά του ο Καϊράτ Σαμαρκάντ, ο οποίος πέρασε από τις κατασκηνώσεις «πλύσης εγκεφάλου» εξάλειψης του Ισλαμισμού, σχολίασε χαρακτηριστικά: «Σχεδιάζουν μια χώρα ομοιογενή. Όλοι πρέπει να είναι Κινέζοι».
anatakti
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ