2018-09-14 17:55:13
Φωτογραφία για Σύσκεψη στο πλαίσιο της Αναθεώρησης του Στρατηγικού Πλαισίου Επενδύσεων Μεταφορών (ΣΠΕΜ) στο Μεσολόγγι
Σύσκεψη στο πλαίσιο της αναθεώρησης του Στρατηγικού Πλαισίου Επενδύσεων Μεταφορών (ΣΠΕΜ) πραγματοποιήθηκε σήμερα 14/09/2018 στο γραφείο της Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας Χριστίνας Σταρακά στο Μεσολόγγι.

Παρόντες ήταν οι δήμαρχοι της Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας προκειμένου, από κοινού να κατατεθούν προτάσεις για νέα έργα στον τομέα των μεταφορών.

Ακόμη παρευρέθηκαν ο Ανιπεριφερειάρχης Υποδομών και Δικτύων κ. Λύτρας, ο Δήμαρχος Αγρινίου κ. Παπαναστασίου, ο Δήμαρχος Θέρμου κ. Κωνσταντάρας, ο Δήμαρχος Ακτίου – Βόνιτσας κ. Αποστολάκης, ο Δήμαρχος Ναυπακτίας κ. Λουκόπουλος, ο Γενικός Γραμματέας της Ι.Π Μεσολογγίου κ. Σολδάτος, η κ. Κατηφόρη από την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης Ε.Π. καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες.

Σύμφωνα με ανακοίνωση από το γραφείο της Χρ. Σταρακά «προϋπόθεση για προτάσεις είναι να αποτελεί Διευρωπαϊκό δίκτυο ή να εξυπηρετεί διευρωπαϊκό δίκτυο. Στη συνέχεια θα πραγματοποιηθεί αξιολόγηση και ιεράρχηση των προτάσεων από την Επιτελική Δομή ΕΣΠΑ του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων , αφού ληφθεί υπόψη και ο βαθμός ωριμότητας των έργων.


Μια από τις προϋποθέσεις για ένταξη έργου στο ΕΣΠΑ είναι να έχει αρχικά συμπεριληφθεί στο Στρατηγικό Πλαίσιο Επενδύσεων Μεταφορών (ΣΠΕΜ).Υπενθυμίζουμε ότι ήδη η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας έχει προτείνει στην Αναθεώρηση την ένταξη του οδικού έργου της σύνδεσης της πόλης του Αγρινίου με την Ιόνια Οδό, με επιστολή του Περιφερειάρχη Απόστολου Κατσιφάρα προς την Επιτελική Δομή ΕΣΠΑ του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, από τον Ιούνιο του 2017».

Μέσα από τον διάλογο και την διαβούλευση με τους Δημάρχους που έγινε στο πλαίσιο της αναθεώρησης του ΣΠΕΜ προέκυψαν και συγκεκριμένες προτάσεις για νέα έργα:

● Κάθετη σύνδεση Ιόνιας οδού – Αγρίνιο και σύνδεση με Καρπενήσι

● Ιόνια οδός – Πλατυγιάλι – Αστακός

● Ιόνια οδός – Ναύπακτος – Ιτέα – Άμφισσα – Λαμία και σύνδεση του άξονα αυτού με Καρπενήσι μέσω Θέρμου

● Ιόνια Οδός – Λιμάνι Μεσολογγίου

● Ιόνια Οδός – Μενίδι

● Αναβάθμιση Λιμένα Μεσολογγίου

● Αναβάθμιση Πολιτικού Αεροδρομίου Αγρινίου σε Αεροδρόμιο Γενικής Αεροπορίας

● Σύνδεση Ιόνιας οδού με τμήμα παλαιάς Εθνικής Οδού Αντιρρίου – Ιωαννίνων (από Νότια σύνδεση Αγρινίου με Ιόνια έως και Βόρεια σύνδεση Αγρινίου με Ιόνια).

● Λιμένας Πλατυγιάλι – Αεροδρόμιο Ακτίου
ximeronews
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ