2018-09-14 18:07:16
Φωτογραφία για Πέντε λόγοι που οι σπουδές στο εξωτερικό θα δώσουν ώθηση στην καριέρα σας
Η διεθνής εκπαίδευση αποτελεί ένα σημαντικό «χαρτί» και για τις δεξιότητές σας, καθώς και για την είσοδό σας στο χώρο εργασίας Στη σημερινή αγορά εργασίας, είναι σημαντικό να έχετε ένα ανταγωνιστικό βιογραφικό και χρειάζεται να παλέψετε προκειμένου να αποκτήσετε αυτό το λίγο παραπάνω που θα σας κάνει να ξεχωρίσετε.

Η διεθνής εκπαίδευση αποτελεί ένα σημαντικό «χαρτί» και για τις δεξιότητές σας, καθώς και για την είσοδό σας στο χώρο εργασίας.

Παρακάτω ακολουθούν πέντε λόγοι για τους οποίους οι σπουδές στο εξωτερικό μπορεί να δώσουν την καριέρα σας:

Διαπολιτισμική ικανότητα

Η ζωή στο εξωτερικό θα σας μάθει να αντιληφθείτε τον πολιτισμό σας και τον εαυτό σας σε ένα παγκόσμιο επίπεδο. Ο κόσμος σήμερα είναι περισσότερο αλληλοσυνδεδεμένος από ποτέ, και η ικανότητα να μπορεί ένας εργαζόμενος να προσαρμοστεί σε ένα διεθνές περιβάλλον αποτελεί ένα σημαντικό προσόν για μία εταιρεία. Εξετάστε τις λιγότερο παραδοσιακές τοποθεσίες, ερευνητικά προγράμματα ή πρακτική άσκηση.


Εμπειρία

Οι σπουδές στο εξωτερικό θα σας δώσεουν την ευκαιρία να αποκτήσετε πραγματική επαγγελματική εμπειρία. Είτε επιλέξετε να κάνετε έρευνα σε πανεπιστήμιο, είτε πρακτική άσκηση, είτε να συμμετέχετε σε μία εργασία, το μόνο σίγουρο είναι ότι θα προετοιμαστείτε κατάλληλα για ένα σκληρά ανταγωνιστικό περιβάλλον.

Εάν εξετάζετε θέσεις εργασίας που σχετίζονται με ταξίδια σε ξένες χώρες ή επικοινωνία σε διεθνές επίπεδο, τότε η εμπειρία του εξωτερικού θα είναι ένα πλεονέκτημα, εάν όχι μια απαίτηση.

Δικτύωση

Είτε ενδιαφέρεστε για μια σταδιοδρομία σε διεθνές επίπεδο είτε στη χώρα σας, πηγαίνοντας στο εξωτερικό, σας δίνεται η ευκαιρία να συνεργαστείτε με επαγγελματίες σε όλο τον κόσμο στον τομέα που σας ενδιαφέρει. Οι σπουδές σε άλλη χώρα μπορούν να σας φέρουν κοντά σε καθηγητές, εταιρείες και να σας «προωθήσουν» επαφές που ενδέχεται στο μέλλον να τις χρειαστείτε.

Επικοινωνία

Η επικοινωνία και η διαπροσωπική αποτελεσματικότητα θεωρούνται σταθερά μία από τις κορυφαίες δεξιότητες που αναζητούν οι εργοδότες σε έναν υποψήφιο εργαζόμενο και η διαβίωση στο εξωτερικό μπορούν να ενισχύσουν τις επικοινωνιακές σας δεξιότητες – ακόμη και μέσα από μικρές καθημερινές αλληλεπιδράσεις.

Η εκμάθηση μίας νέας γλώσσας, η πλοήγηση σε νέους πολιτισμούς και η γνωριμία με ανθρώπους διαφορετικού υποβάθρου δεν είναι μόνο σημαντικές εμπειρίες για έναν άνθρωπο, αλλά και  εξαιρετικές ικανότητες για το χώρο εργασίας.

Ικανότητα προσαρμογής

Η διαβίωση σε μια ξένη χώρα σημαίνει να μαθαίνεις να σχεδιάζεις και να σκέφτεσαι μπροστά και παράλληλα να είσαι ικανός να υπολογίσεις πότε και πώς να αλλάξεις πορεία τη στιγμή που τα πράγματα δεν πηγαίνουν όπως τα προγραμμάτιζες. Η γρήγορη προσαρμογή αποτελεί έναν πολύτιμο δείκτη για την ανεξαρτησία και την επίλυση προβλημάτων.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ