2018-09-14 18:25:50
Φωτογραφία για ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ: ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ, ΜΟΝΟ ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ
«Δεν υπάρχει διαπραγμάτευση μεταξύ κυβέρνησης και θεσμών στην Αθήνα παρά μόνο συζητήσεις. Δεν θα μπορούσαν να συμφωνήσουν ή να διαφωνήσουν αναφορικά με τις συντάξεις διότι δεν υπάρχει διαπραγμάτευση». Αυτό ανέφερε κυβερνητικός αξιωματούχος αμέσως μετά την ολοκλήρωση των διαβουλεύσεων με τους επικεφαλής των θεσμών στην Αθήνα.

Ύστερα από πέντε ημέρες διαβουλεύσεων, συμφωνήθηκε το κοστολόγιο των μέτρων που ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός αλλά δεν ολοκληρώθηκαν οι διαβουλεύσεις για τον δημοσιονομικό χώρο, ούτε του 2018, ούτε του 2019. Αυτό, όπως ανέφερε ο αξιωματούχους, αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο να υπάρξουν αλλαγές ειδικά σε ό,τι αφορά στο χρονοδιάγραμμα εφαρμογής των μέτρων.

«Μπορεί να έχουμε κάνει κάποιο λάθος, μπορεί κάποιο μέτρο να είναι πιο αναπτυξιακό και να πρέπει να έρθει πιο μπροστά», επεσήμανε ο αξιωματούχος σε διευκρινιστική ερώτηση, τονίζοντας πολλές φορές πως «οι συζητήσεις συνεχίζονται».

Υπενθυμίζεται ότι το πρωί, το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, επικαλούμενο ευρωπαϊκές πηγές, μετέδωσε πως οι θεσμοί «μιλούν για ακύρωση των περικοπών στις συντάξεις και έχουν ενημερώσει σχετικά τα κόμματα της αντιπολίτευσης». Το τηλεγράφημα του ΑΜΠΕ προκάλεσε σφοδρές αντιδράσεις από κόμματα της αντιπολίτευσης.

«The New Daily Mail» 
TheNewDailyMail
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ