2018-09-14 18:36:45
Φωτογραφία για Οδηγός έπεσε πάνω σε πλήθος στη Νότια Γαλλία
Σύμφωνα με μάρτυρες, ο δράστης φώναζε «Αλλάχου Άκμπαρ» την ώρα της επίθεσης - Προσπαθησε να διαφύγει αλλά έπεσε στα χέρια του εξοργισμένου πλήθους

Αυτοκίνητο έπεσε πάνω σε πλήθος κόσμου που στέκονταν έξω από ένα μπαρ στην πόλη Νιμ, στα νότια της Γαλλίας με αποτέλεσμα να τραυματιστούν δύο άτομα.

Το περιστατικό γύρω στη μία τα ξημερώματα της Παρασκευής, την παραμονή δηλαδή του διάσημου φεστιβάλ Feria de Nimes, που λαμβάνει χώρα κάθε χρόνο στην πόλη.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουν γίνει γνωστές μέχρι στιγμής, ο άνδρας που οδηγούσε το λευκό Peugeot φώναξε «Αλλάχου Ακμπάρ» («Ο Αλλάχ είναι μεγάλος») την ώρα που έριξε το αυτοκίνητό του πάνω στο πλήθος και στη συνέχεια «καρφώθηκε» πάνω σε ένα φράχτη ασφαλείας.

Όταν προσπάθησε να διαφύγει, κάποιοι από τους παρευρισκόμενους πρόλαβαν να τον πιάσουν. Εξοργισμένοι, αρκετοί πολίτες των χτύπησαν και στη συνέχεια τον παρέδωσαν στις Αρχές.


Παρά το γεγονός ότι ο 32χρονος φέρεται να φώναξε το σύνθημα που έχει συνδεθεί με πολλές τρομοκρατικές επιθέσεις στη Γαλλία, αστυνομική πηγή του thelocal.fr αποκαλύπτει ότι οι Αρχές δεν προσανατολίζονται στο σενάριο της τρομοκρατικής επίθεσης, αφού ο συλληφθείς δεν είχε καμία σχέση με εξτρεμιστικές οργανώσεις.

Εκπρόσωπος της αστυνομίας δήλωσε στα τοπικά ΜΜΕ ότι ο 32χρονος βρισκόταν σε κατάσταση πνευματικής σύγχυσης την ώρα της σύλληψής του και ότι έφερε τραύματα από χτυπήματα των πολιτών που πήγαν να τον λιντσάρουν.
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ