2018-09-15 00:33:09
Φωτογραφία για Μαθήματα εθνικής πολιτικής από Ιταλία και Αυστρία - «Οι μετανάστες να κρατούνται πάνω στα πλοία,τους φροντίζουν καλά»
Σαλβίνι: «Δεν έχω υπογράψει συμφωνία με Γερμανία για την επιστροφή μεταναστών -Περιμένω διευκρινίσεις» 

«Πληρώνομαι από τους πολίτες για να βοηθήσω τους νέους μας να αρχίσουν να κάνουν και πάλι παιδιά, όπως έκαναν πριν από λίγα χρόνια, και όχι για να ξεριζώσω τον ανθό της αφρικανικής νεολαίας για να αντικαταστήσει Ευρωπαίους που δεν κάνουν πια παιδιά.

Μαθήματα εθνικής πολιτικής διδάσκουν τα πατριωτικά κόμματα Ιταλίας και Αυστρίας αντίστοιχα. Το μεταναστευτικό έχει φθάσει στο απροχώρητο και ήρθε η στιγμή ΜΚΟ, λαθρέμποροι και προοδευτικοί να βρουν τον δάσκαλό τους.

Οι υπουργοί Εσωτερικών της Αυστρίας και της Ιταλίας πρότειναν σήμερα να κρατούνται πάνω στα πλοία οι μετανάστες που διασώζονται στη θάλασσα, μέχρι να ολοκληρωθεί ένας πρώτος έλεγχος για την πιθανότητές τους να τους παρασχεθεί άσυλο στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η η Λέγκα στην Ιταλία και το Κόμμα των Ελευθέρων στην Αυστρία, πιέζουν εδώ και αρκετό διάστημα να εφαρμοστεί ένα σύστημα με βάση το οποίο οι μετανάστες που σώζονται ενώ προσπαθούν να διαπλεύσουν τη Μεσόγειο να στέλνονται πίσω στην Αφρική αντί να οδηγούνται στην Ευρώπη, όπου μπορούν να μείνουν μέχρι να εξεταστούν οι αιτήσεις τους για χορήγηση ασύλου.


«Για εκείνους που καταφέρνουν να φτάσουν στα χωρικά ύδατα ενός ευρωπαϊκού κράτους και κατόπιν τους παραλαμβάνει ένα πλοίο, θα έπρεπε να χρησιμοποιούμε αυτά τα πλοία για να γίνονται οι κατάλληλοι έλεγχοι για το αν δικαιούνται προστασία», είπε ο υπουργός Εσωτερικών της Αυστρίας Χέρμπερτ Κικλ σε κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στη Βιέννη με τον Ιταλό ομόλογό του Ματέο Σαλβίνι.

Η πρόταση του Κικλ είναι μια εναλλακτική λύση στην πρόταση για τη δημιουργία «περιφερειακών εξέδρων αποβίβασης» στα λιμάνια της Μεσογείου απ΄όπου οι νεοαφιχθέντες θα διαμοιράζονται κατόπιν στην ΕΕ. Η πρόταση αυτή μοιάζει απίθανο να υλοποιηθεί.

«Σε φροντίζουν καλά πάνω σε ένα πλοίο», υποστήριξε ο Αυστριακός υπουργός, προσθέτοντας ότι αφού διενεργηθεί ο έλεγχος, μέσα σε λίγες ημέρες, σε όσους δεν έχουν καμία πιθανότητα να τους χορηγηθεί άσυλο θα πρέπει να τους αρνούνται την είσοδο στην Ευρώπη.

Ο Σαλβίνι είπε ότι στηρίζει αυτήν την ιδέα. Την περασμένη εβδομάδα, οι εισαγγελικές αρχές της Σικελίας ανακοίνωσαν επισήμως ότι διενεργούν έρευνα σε βάρος του υπουργού με την κατηγορία της «παράνομης κατακράτησης» επειδή αρνήθηκε να επιτρέψει σε περίπου 100 διασωθέντες μετανάστες να αποβιβαστούν από ένα πλοίο της ιταλικής ακτοφυλακής.

«Είμαι απολύτως υπέρ (της πρότασης). Μάλιστα, έλεγα πόσο ειρωνικό είναι που επειδή κράτησα μια ομάδα μεταναστών πάνω σε ένα πλοίο σε ιταλικό λιμάνι για δέκα ημέρες, ένας Ιταλός δικαστής με έθεσε υπό έρευνα για απαγωγή», πρόσθεσε.

Σαλβίνι: Δεν έχω υπογράψει συμφωνία με Γερμανία για την επιστροφή μεταναστών -Περιμένω διευκρινίσεις

Ο αντιπρόεδρος της ιταλικής κυβέρνησης Ματέο Σαλβίνι διέψευσε σήμερα ότι έχει επιτευχθεί συμφωνία με τη Γερμανία για την επιστροφή των μεταναστών που έχουν ήδη ζητήσει άσυλο στην Ιταλία, δηλώνοντας ότι θέλει περισσότερες παραχωρήσεις από το Βερολίνο.

Την Πέμπτη ο υπουργός Εσωτερικών της Γερμανίας Χορστ Ζεεχόφερ είχε ανακοινώσει ότι κατέληξε σε συμφωνία με την Ιταλία με όρους παρόμοιους με εκείνους που ισχύουν για τις αντίστοιχες συμφωνίες με την Ελλάδα και την Ισπανία. Μιλώντας στο γερμανικό κοινοβούλιο, είπε ότι αναμένεται πως η συμφωνία αυτή θα υπογραφεί σύντομα, όμως σήμερα ο Σαλβίνι προειδοποίησε ότι δεν είναι ακόμη έτοιμος να την υπογράψει.

«Η υπογραφή μου δεν είναι εκεί επειδή περιμένω περαιτέρω διευκρινίσεις», είπε ο ηγέτης της ακροδεξιάς Λέγκα από τη Βιέννη όπου συμμετείχε σε ένα συνέδριο με αντικείμενο τη μετανάστευση και την ασφάλεια.

Ο Σαλβίνι είπε πάντως στους δημοσιογράφους ότι έχει λάβει ορισμένες διαβεβαιώσεις, όπως τη δέσμευση του Βερολίνου ότι για κάθε μετανάστη που η Γερμανία θα στέλνει πίσω στην Ιταλία, οι γερμανικές αρχές θα δέχονται έναν αιτούντα άσυλο από την Ιταλία. Θέλει όμως ακόμη να δει κατά πόσο είναι πρόθυμη και ανοιχτή η Γερμανία σε άλλα ζητήματα, όπως την αναθεώρηση της Συνθήκης του Δουβλίνου και τον τρόπο με τον οποίο η Ευρώπη χειρίζεται τα αιτήματα χορήγησης ασύλου αλλά ακόμη και το μέλλον της ναυτικής αποστολής Sophia στη Μεσόγειο.

Η Ιταλία επιδιώκει μια αναθεώρηση της Συνθήκης του Δουβλίνου έτσι ώστε να γίνεται αυτόματη κατανομή των αιτούντων άσυλο σε όλες τις χώρες της ΕΕ, αντί να παραμένουν στην χώρα πρώτης υποδοχής, όπως συμβαίνει σήμερα.

Από τον Ιούνιο μέχρι σήμερα η Γερμανία δεν έχει παραλάβει παραπάνω από 200 μετανάστες που είχαν καταγραφεί αρχικά στην Ιταλία. «Με λίγα λόγια, θα υπογράψω μια συμφωνία για την πιθανή επανεισδοχή αυτών των 200 ανθρώπων, υπό τον όρο ότι 200 άλλοι μετανάστες θα φύγουν από την Ιταλία και θα πάνε στη Γερμανία», είπε ο Σαλβίνι.

Χαμός το πρωί στη διάρκεια συνεδρίασης για τη μετανάστευση και την ασφάλεια

Ο Σαλβίνι, ο οποίος ηγείται του κόμματος Λέγκα και τάσσεται κατά της μετανάστευσης, πήρε τον λόγο στη διάρκεια μιας κεκλεισμένων των θυρών συνεδρίασης στο πλαίσιο διάσκεψης για τη μετανάστευση και την ασφάλεια με οικοδεσπότη την Αυστρία, η οποία προεδρεύει της ΕΕ κατά το τρέχον εξάμηνο.

«Άκουσα κάποιον να λέει πως χρειαζόμαστε τη μετανάστευση επειδή ο πληθυσμός γερνάει. Βλέπω τα πράγματα εντελώς διαφορετικά», είπε ο Σαλβίνι κατά τη συνεδρίαση. Τα σχόλιά του βιντεοσκοπήθηκαν και αναρτήθηκαν στο προφίλ του στο Facebook.

«Πληρώνομαι από τους πολίτες για να βοηθήσω τους νέους μας να αρχίσουν να κάνουν και πάλι παιδιά, όπως έκαναν πριν από λίγα χρόνια, και όχι για να ξεριζώσω τον ανθό της αφρικανικής νεολαίας για να αντικαταστήσει Ευρωπαίους που δεν κάνουν πια παιδιά  Ίσως στο Λουξεμβούργο να υπάρχει αυτή η ανάγκη, στην Ιταλία υπάρχει η ανάγκη να βοηθήσουμε τα παιδιά μας να κάνουν παιδιά, όχι να έχουμε νέους σκλάβους για να αντικαταστήσουν τα παιδιά που δεν κάνουμε».

Καθώς τα σχόλια μεταφράζονταν από τους διερμηνείς, ο υπουργός Εξωτερικών και Μετανάστευσης του Λουξεμβούργου Ζαν Άσελμπορν, ο οποίος καθόταν σε απόσταση λίγων θέσεων από τον Σαλβίνι και ήταν φανερό πως θύμωνε καθώς ο Σαλβίνι μιλούσε, τελικά διέκοψε τον Ιταλό λέγοντας αγανακτισμένος στα γαλλικά «Allez, allez, allez» (άντε, άντε, φτάνει!) για να επισημάνει ότι ο συνάδελφός του το πήγε πολύ μακριά.

«Στο Λουξεμβούργο είχαμε δεκάδες ιταλούς μετανάστες. Ήρθαν ως πρόσφυγες και εργάσθηκαν στο Λουξεμβούργο ώστε να μπορείτε εσείς στην Ιταλία να έχετε χρήματα για να πληρώσετε για τα παιδιά σας», είπε στα γαλλικά και τελείωσε αναφωνώντας «Merde alors!» (σ.σ: διάολε!, στα γαλλικά).

Ο Άσελμπορν αναφερόταν προφανώς στις δεκαετίες μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, όταν αρκετές ευρωπαϊκές χώρες δέχθηκαν μετανάστες εργάτες για να καλύψουν τη ζήτηση για εργατικό δυναμικό στη διάρκεια μιας παρατεταμένης οικονομικής άνθησης.

Η συνάντηση, στην οποία πήραν μέρος μερικοί ευρωπαίοι και αφρικανοί υπουργοί Εσωτερικών καθώς και αξιωματούχοι της ΕΕ
eglimatikotita
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ