2018-09-15 21:25:02
Φωτογραφία για Ο Πάπας Φραγκίσκος κατά της μαφίας: Δεν μπορείτε να είστε μαφιόζοι και χριστιανοί
Τιμώντας τη μνήμη του πατέρα Τζιουζέπε Πουλίσι που τραυματίστηκε θανάσιμα από τη μαφία στη Σικελία πριν από 25 χρόνια, ο Πάπας Φραγκίσκος εγκάλεσε τα μέλη της μαφίας για την «βλασφημία

απέναντι στο Θεό», καλώντας τους

«Δεν μπορείτε να πιστεύετε στο Θεό και να είστε μαφιόζοι» προειδοποίησε ο προκαθήμενος της Ρωμαιοκαθολικής Εκκληδίας τους «αδερφούς και αδερφές» του – στηλιτεύοντας το γεγονός πως πολλοί από όσους ανήκουν στα συνδικάτα του ιταλικού οργανωμένου εγκλήματος εκκλησιάζονται ως πιστοί των κατά τόπους ποιμνίων.

Ο Ποντίφικας σημείωσε στο κήρυγμά του πως η Σικελία έχει ανάγκη από «άνδρες και γυναίκες της αγάπης κι όχι άνδρες και γυναίκες της τιμής», σε μία έμμεση αναφορά στον κώδικα τιμής που χρησιμοποιούν τα μέλη των συνδικάτων μεταξύ τους.

«Ένας μαφιόζος δεν μπορεί να ζει ως Χριστιανός καθώς η ζωή του είναι βλασφημία στο όνομα του θεού», σημείωσε ο Πάπας και προέτρεψε σε αλλαγή: «Αλλάξτε, αδερφοί και αδερφές! Σταματήστε να σκέφτεστε τους εαυτούς σας και το χρήμα. Μετατρέψτε τους εαυτούς σας στον πραγματικό Θεό».


Ο πατέρας Πουλίσι σκοτώθηκε στο κατώφλι του σπιτιού του την ημέρα των γενεθλίων του, στις 15 Σεπτεμβρίου του 1993.

Η δολοφονία του ήρθε σε μία χρονική συγκυρία που η βία των συνδικάτων κατά των επικριτών τους ήταν σε έξαρση.

Ο Πουλίσι ανακηρύχθηκε «μάρτυρας» που «σκοτώθηκε από μίσος» από τον προκάτοχο του Πάπα Φραγκίσκου, Βενέδικτο. Αγιοποιήθηκε πέντε χρόνια πριν.

cnn.gr
_
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ