2018-09-16 09:46:43
Φωτογραφία για Τι ηλικία έχει η καρδιά σας; Κάντε το τεστ για να το ανακαλύψετε!
Μήπως η ηλικία της καρδιάς είναι πολύ μεγαλύτερη από αυτή που δείχνει η ταυτότητά σας;

Από τι εξαρτάται, όμως, η ηλικία της καρδιάς μας; Κατά βάση, από τον τρόπο ζωής μας: Αν καπνίζουμε, αν γυμναζόμαστε, τι (και πόσο) τρώμε, αν προσέχουμε ή όχι τη χοληστερίνη μας και πάει λέγοντας.

Η υπηρεσία Δημόσιας Υγείας του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Φροντίδας της Βρετανίας, έφτιαξε ένα απλό online τεστ που υπολογίζει -στο περίπου- την ηλικία της καρδιάς μας. Κάντε κλικ εδώ για να το κάνετε κι εσείς. Είναι ανώνυμο και δωρεάν.

Οι δημιουργοί του τεστ εξηγούν πως αν όλοι προσέχαμε την καρδιά μας, θα μπορούσε να αποφευχθεί το 80% των καρδιακών προσβολών και των εγκεφαλικών, σε ανθρώπους κάτω των 75 χρόνων. Τονίζουν, δε, ότι «το τεστ δεν είναι διαγνωστικό. Δεν θα σας πει αν θα πάθετε καρδιακή προσβολή. Μπορεί, όμως, να σας αφυπνίσει να κάνετε κάποιες αλλαγές στη ζωή σας».

Τι ακριβώς σημαίνει «να προσέξουμε την καρδιά μας»;

Να σταματήσουμε το κάπνισμαΝα γυμναζόμαστε τακτικά (περί τα 150 λεπτά την εβδομάδα)Να προσέξουμε το βάρος μαςΝα τρώμε περισσότερες φυτικές ίνεςΝα αποφεύγουμε τα κορεσμένα λιπαράΝα τρώμε πέντε μερίδες φρούτων και λαχανικών την ημέραΝα τρώμε ψάριΝα μην πίνουμε πολύ αλκοόλ

(*) Αν είστε κάτω από 30 ετών, υπάρχει τεστ και για εσάς εδώ.

Πηγή: in2life.gr
_
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Δύο φορές την εβδομάδα...
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Δύο φορές την εβδομάδα...
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ