2018-09-16 18:53:13
Φωτογραφία για Μοναδικές Εικόνες και Βίντεο! Η θαυματουργή εικόνα της Παναγίας Γοργοϋπηκόου στα Κομάντο της Ρεντίνας!
Του Ηλία Προύφα

Ένα συγκλονιστικό βίντεο κατέγραψε για δεύτερη χρονιά προχθές Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου 2018, ο φακός του kranosgr. Ήταν την ώρα που η θαυματουργή εικόνα της Παναγίας Γοργοϋπηκόου από την Ιερά Μονή Δοχειραρίου επέστρεφε στο Άγιον Όρος.

Σύμφωνα με το έθιμο που τηρείται κάθε χρόνο, την παραμονή της εορτής του Γενέσιου της Θεοτόκου η Θαυματουργή Εικόνα μεταφέρετε από το Άγιον Όρος στην πόλη του Σοχού Λαγκαδά και από εκεί με λιτανεία στο γυναικείο μετόχι της μονής την Ι.Μ. Παναγίας Θεοσκεπάστου Σοχού.

Για μία εβδομάδα χιλιάδες πιστοί επώνυμοι και ανώνυμοι από όλη την Ελλάδα είχαν την ευκαιρία να προσκυνήσουν και να λάβουν τη χάρη της Παναγίας Γοργοϋπηκόου η οποία προθύμως υπακούει και ελεεί όλους όσους την ευλαβούνται και την επικαλούνται με πίστη.

Οι φετινές θρησκευτικές εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν προχθές Παρασκευή το μεσημέρι όπου μετά την πολύωρη αγρυπνία, την πρωινή θεία λειτουργία και την παράκληση η εικόνα αναχώρησε και πάλι για το σπίτι της στο Άγιον Όρος.


Με την παρουσία του σεπτού Ποιμενάρχη της περιοχής Λαγκαδά κ. Ιωάννη, του Αρχιμανδρίτη της Ιεράς Μονής Δοχειαρίου  Γέροντα Γαβριήλ, πλήθος πιστών με τα αυτοκίνητά τους και λεωφορεία συνόδευσαν με πομπή την εικόνα έως την Ουρανούπολη.

Από εκεί δύο πλοία ένα με την Θαυματουργή εικόνα, τους πατέρες της μονής και τους άνδρες μετέβησαν στο Δοχειάρι ενώ το δεύτερο που παρέλαβε τις γυναίκες, τα μικρά παιδιά και τους ηλικιωμένους ακολούθησε και παρέμεινε στην προκαθορισμένη απόσταση από τον αρσανά της μονής.

Μετά από σύντομη δέηση οι Πατέρες μετέφεραν την εικόνα στο μοναστήρι μέχρι και του χρόνου που και πάλι θα μεταφερθεί για το καθιερωμένο ετήσιο προσκύνημα.

Η συμμετοχή των Ενόπλων Δυνάμεων

Φέτος για δεύτερη φορά στις θρησκευτικές εκδηλώσεις συμμετείχαν ενεργά και οι Ένοπλες Δυνάμεις. Όπως και πέρυσι κατά την άφιξη της πομπής μπροστά από την Ταξιαρχία ο δρόμος έκλεισε και η εικόνα πέρασε μπροστά από τους άνδρες και τις γυναίκες τόσο του στρατοπέδου καθώς και της ΣΣΕ που βρισκόταν στην περιοχή.

Μετά από μία σύντομη δέηση ξεκίνησε το προσκύνημα με πρώτο τον Διοικητή του σχηματισμού, Ταξίαρχο Δημήτριο Βουνίσιο. Ακολούθως και την ώρα που οι Δοχειαρίτες  Πατέρες, έψαλλαν τον παρακλητικό κανόνα, οι πάντες είχαν την ευκαιρία να προσκυνήσουν την Παναγία καθώς και να ασπασθούν Σταυρό με τίμιο ξύλο. 

Να σημειώσουμε ότι παρόν στην τελετή ως ευλαβής προσκυνητής, βρέθηκε και ο Δκτης της ΜΕΡΥΠ, Υποστράτηγος Γρηγόριος Γρηγοριάδης, ο οποίος συνόδευσε την Εικόνας της Παναγίας, μέχρι και την Ι.Μ. Δοχειαρίου, όπου και διανυκτέρευσε.

Δείτε φωτό και βίντεο:
kranosgr
VIDEO
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ