2018-09-16 22:18:59
Φωτογραφία για Καταρρίπτεται ο μύθος! Η καλύτερη πογάτσα βρίσκεται στην... Αθήνα και είναι 24ωρη!
H αρχική προέλευση της ιδέας της παρασκευή μπουγάτσας, σύμφωνα με αναφορές παλαιότερων προέρχεται από τη γεωγραφική περιοχή του Βυζαντίου. Πιο συγκεκριμένα φαίνεται να προέρχεται από την Κωνσταντινούπολη, όταν ήταν ακόμη Ελληνική, δηλαδή πριν το 1453μ.χ Οι κάτοικοι της Πόλης έδωσαν το όνομα "μπουγάτσα" ή "μπουγκάτσα", θέλοντας να εννοήσουμε πιθανώς  "αλμυρή ή γλυκιά γέμιση πίτας, τυλιγμένη πολύ καλά και στεγανά μέσα στη ζύμη". Αυτή είναι και η μια από τις πολλές βασικές διαφορές που έχει η μπουγάτσα σε σχέση με τις άλλες πίτες. Άλλη βασική διαφορά είναι ότι το φύλλο δεν ανοίγεται με τη βοήθεια του αλευριού όπως οι κλασικές πίτες με το πλαστήρι, αλλά μόνο με τη βοήθεια λαδιού και μαλακού φυτικού βουτύρου. Στην Κωνσταντινούπολη η συγκεκριμένη ιδιόμορφη πίτα ονομαζόταν "πογάτσα" ή "μπογάτσα", από τους Έλληνες και bugatsa (μπουγκάτσα) από τους Τούρκους.

Όταν μιλάμε για πογάτσα πολίτικη, πάμε Αγίους...


Στον πιο κεντρικό δρόμο των Αγίων Αναργύρων και πριν πιάσουμε Κηφισό και Αθήνα, τα τελευταία χρόνια το 24ωρο γωνιακό πογατσομάγαζο δεν έχει σβήσει ποτέ τα φώτα του, ξεπουλώντας καθημερινά δεκάδες κιλά φρεσκοψημένης πογάτσας σε όλη την Αττική. Είτε θέλεις πογάτσα με κρέμα, είτε με κρέμα - σοκολάτα, είτε αλμυρίκια με φρέσκο κιμά και κρεμμυδάκι, τυρί φέτα ή κοτόπουλο, η γεύση είναι γνήσια, μια και πολίτικη! Και είναι στους Αγίους...

Άλλο να την βλέπεις και άλλο να την... τρως

Χωρίς ίχνος λαδίλας, φρεσκοψημένη όσο πρέπει, κομμένη με το μπουγατσομάχαιρο και αχνιστή, η πογάτσα η πολίτικη των Αγίων αποθεώνει όλες σου τις αισθήσεις. Για τους φαν της πραγματικής πογάτσας, είμαι σίγουρος ότι δεν θα μείνεις στη μια μερίδα. Θα θέλεις και... δεύτερη!

Και χειροποίητη και βραβευμένη

Η πογάτσα η πολίτικη, βραβεύτηκε από τα Best Greek Food Awards™ πριν λίγο καιρό ως η κορυφαία γεύση της περιοχής (και όχι μόνο) για το 2018. Και όλα αυτά χάριν στις θετικές κριτικές μέσω των μηχανών αναζήτησης από τους δεκάδες πελάτες που πάνε και ξαναπάνε για να φάνε την αγαπημένη τους πολίτικη πογάτσα!

Την πολίτικη πογάτσα θα βρείτε:

Περιοχή: Άγιοι Ανάργυροι Αττικής

Διεύθυνση: Λεωφόρος  Δημοκρατίας 31, 135 61

Τηλ.: 210 83 19 716

Delivery: ΝΑΙ

Ωράριο λειτουργίας: 24ωρο

Κατηγορία βράβευσης 2018: STREET FOOD – KANΤΙΝΕΣ

Site: www.pogatsa.gr

Facebook page: Πογάτσα η Πολίτικη
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ