2018-09-17 15:43:22
Φωτογραφία για Υποπτες παρακολουθήσεις δικηγόρων εν όψει της δίκης για την δολοφονία του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου
Υποπτες παρακολουθήσεις δικηγόρων από άγνωστα άτομα αναφέρονται στην ΕΛ.ΑΣ εν όψει της δίκης για την δολοφονία -τον Οκτώβριο του 2017- του δικηγόρου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου που θα

ξεκινήσει την ερχόμενη Τετάρτη στο Μεικτό Ορκωτό Κακουργιοδικείο της Αθήνας. Μία δίκη η οποία προκαλεί τεράστια ανησυχία στις αστυνομικές αλλά και δικαστικές αρχές για τον φόβο επίθεσης από ποινικούς.

Μάλιστα ήδη έχουν ζητηθεί έκτακτα μέτρα ασφαλείας από την Εισαγγελία Εφετών Αθηνών σε κατεπείγον έγγραφο που στάλθηκε στις 29 Αυγούστου. Επιπλέον υπάρχουν αναφορές από δικηγόρους για ενδεχόμενη εισαγωγή όπλων στο δικαστήριο λόγω έλλειψης συσκευών εντοπισμού μεταλλικών αντικειμένων!

Ο άτυχος ποινικολόγος έπεσε νεκρός το βράδυ της 12ης Οκτωβρίου στο γραφείο του στην οδό Ασκληπιού από σφαίρα όπλου στην διάρκεια επίσκεψης δύο Αλβανών που εμφανίσθηκαν ως υποψήφιοι πελάτες. Στο εδώλιο του κατηγορουμένου θα βρεθούν τέσσερις Αλβανοί (οι τρεις ως οργανωτές της επίθεσης, και ο άλλος ως φυσικός αυτουργός), ενώ αναζητάτε από την ΕΛ.ΑΣ κι ένας ακόμη ομοεθνής τους, ίχνη του οποίου εντοπίσθηκαν σε ληστεία, τον περασμένο Ιούνιο, σε κοσμηματοπωλείο στου Ζωγράφου.


Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ. στόχος των δύο επισκεπτών του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου ήταν να του ασκήσουν πίεση προκειμένου ο πελάτης του, κατηγορούμενος για την υπόθεση «Energa» Άρης Φλώρος, να δώσει στους Αλβανούς ποινικούς ποσό της τάξης των 5.000.000 ευρώ για «συμβόλαιο θανάτου» που υποστήριζαν ότι είχαν διεκπεραιώσει, σε βάρος του 62χρονου δικηγόρου κ. Γιώργου Αντωνόπουλου. Ο 62χρονος δικηγόρος τραυματίστηκε σοβαρά σε αιματηρή επίθεση στην Πεντέλη, τον Νοέμβριο του 2014.

Οι Αλβανοί φαίνεται ότι στη διάρκεια της μοιραίας επίσκεψης στο γραφείο του 52χρονου δικηγόρου, είχαν ζητήσει τον φάκελο της υπόθεσης Energa προκειμένου να αντλήσουν στοιχεία, για να στοχευθούν συγγενείς του επιχειρηματία.

Η ανησυχία των αρχών για την δίκη Ζαφειρόπουλου δεν σχετίζεται μόνο από την ανάλυση των περιστατικών, με την πίεση κατά του Αρη Φλώρου, που οδήγησε στην δολοφονία του 52χρονου ποινικολόγου. Φαίνεται να έχουν διαπιστωθεί ύποπτες διασυνδέσεις των Αλβανών ποινικών και με Έλληνες ποινικούς. Επιπλέον ορισμένοι από τους Αλβανούς που θα καθίσουν στο εδώλιο του κατηγορουμένου έχουν κατηγορηθεί για 3-4 αιματηρές επιθέσεις εντός των φυλακών Κορυδαλλού.

Τέλος η ΕΛ.ΑΣ είχε εντοπίσει σχέδιο των Αλβανών ποινικών για απόδραση από νοσοκομείο του Πειραιά όπου σχεδίαζαν να μεταφερθούν με επίκληση «επιληπτικής κρίσης» ή άλλο «πρόβλημα υγείας».

Σε έγγραφα που έχουν συνταχθεί τις τελευταίες ημέρες από δικηγόρους αναφέρονται «περιστατικά ύποπτης παρακολούθησης και απειλών εναντίον δικηγόρων» που ακολούθησαν την δολοφονία του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου και για τα οποία έχει συνταχθεί σχετικό έγγραφο της ΕΛ.ΑΣ στις 16 Απριλίου 2018.

tovima.gr - Βασίλης Λαμπρόπουλος
_
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ