2018-09-17 21:58:27
Φωτογραφία για Πρόσκληση συμμετοχής σε Εκπαιδευτικά Εργαστήρια για την αντιμετώπιση και αναφορά/καταγραφή εγκλημάτων μίσους κατά ΛΟΑΤΚΙ+ ανθρώπων
Η Μη Κυβερνητική Οργάνωση Colour Youth Κοινότητα LGBTQΝέων Αθήνας – μέλος του Δικτύου Καταγραφής Περιστατικών Ρατσιστικής Βίας και του Εθνικού Συμβουλίου κατά του Ρατσισμού και

της Μισαλλοδοξίας – διοργανώνει Εκπαιδευτικό Εργαστήριο για στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας και στελέχη φορέων αναφοράς/καταγραφής εγκλημάτων μίσους (reporting centers), σχετικά με την αντιμετώπιση των ομοφοβικών/τρανσφοβικών/αμφιφοβικών εγκλημάτων μίσους και την αναφορά/καταγραφή τους.

Το Εργαστήριο διοργανώνεται στο πλαίσιο υλοποίησης του Ευρωπαϊκού (Rights, Equality and Citizenship Programme of the Europe Union, 2014-2020) Έργου «Βγες Μπροστά: Ενδυνάμωση και υποστήριξη θυμάτων εγκλημάτων μίσους κατά ΛΟΑΤΚΙ+ ανθρώπων» («Come Forward: Empowering and Supporting Victims of Anti-LGBT Hate Crimes»). 

Στην Ελλάδα, το Έργο υλοποιείται από τις οργανώσεις Colour Youth και Praksis – Προγράμματα Ανάπτυξης, Κοινωνικής Στήριξης και Ιατρικής Συνεργασίας. Βοηθός Εταίρος είναι ο Συνήγορος του Πολίτη. Ευρωπαϊκός συντονιστής του Έργου είναι το Πανεπιστήμιο της Μπρέσια στην Ιταλία, ενώ υπεύθυνος για την παροχή κατάρτισης είναι ο φορέας Lambda Warsaw (Πολωνία).


Το Εκπαιδευτικό Εργαστήριο θα έχει διάρκεια 1,5 μέρα και θα πραγματοποιηθεί στα γραφεία της Colour Youth, Σαχτούρη 3, Ψυρρή, 4ος όροφος (κοντά στο σταθμό μετρό «Μοναστηράκι») την Πέμπτη 27 και την Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου (09:30-17:15 και 09:30-15:00 αντιστοίχως).

Λόγω του εξαιρετικά περιορισμένου αριθμού θέσεων – έως 25 άτομα – θα τηρηθεί αυστηρή σειρά προτεραιότητας.

Η συμμετοχή είναι δωρεάν και όλοι-ες οι συμμετέχοντες-ουσες θα λάβουν Βεβαίωση Συμμετοχής και έντυπο εκπαιδευτικό υλικό (Πρακτικό Εγχειρίδιο).

Διαδικασία και προθεσμία υποβολής συμμετοχής.

Για να δηλώσετε συμμετοχή, συμπληρώνετε την συνημμένη Αίτηση Συμμετοχής και την αποστέλλετε στον Υπεύθυνο Έργου, κ. Θανάση Θεοφιλόπουλο, στην ηλεκτρονική διεύθυνση:  [email protected]

το αργότερο έως και 26/09.
_
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ