2018-09-18 09:48:42
Φωτογραφία για Έβαλαν πρόστιμο 100 ευρώ για ανάρτηση στο Facebook στον πυροσβέστη που δάκρυσε στην τραγωδία στο Μάτι
Ο Νίκος Ρουκούδης, πυροσβέστης που συμμετείχε στην κατάσβεση τις φωτιάς στο Μάτι, έγραψε εκείνες τις μέρες ένα κείμενο στο Facebοok που συγκίνησε το Πανελλήνιο και στο οποίο περιέγραφε την εμπειρία του στις πυρκαγιές της Αττικής. 

H ανάρτηση έκανε το γύρο του Διαδικτύου και συντέλεσε και αυτή κατά το δυνατόν στο κύμα αλληλεγγύης που αναπτύχθηκε εκείνες τις μέρες γύρω από τους πυρόπληκτους. 

Τις προηγούμενες μέρες έγινε γνωστό πως ο Ρουκούδης τιμωρήθηκε από πειθαρχικό συμβούλιο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας με πρόστιμο ίσο με το 1/10 του μισθού του, δηλαδή 100 ευρώ. 

Η ανάρτηση του Ρουκούδη δεν είχε τίποτα προσβλητικό ή κάτι που να μπορεί να γίνει αντικείμενο πολιτικής αντιπαράθεσης. Ας όψονται όμως οι περιορισμοί που αντιμετωπίζει κάθε εργαζόμενος με τη θέση του Ρουκούδη. «Το πρόστιμο δεν είναι για την ανάρτηση στο Facebook» εξηγεί o Δημήτρης Σταθόπουλος, πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος. 


«Επιβλήθηκε επειδή ο πυροσβέστης έδωσε συνεντεύξεις σε ΜΜΕ, κάτι που χωρίς την άδεια της υπηρεσίας απαγορεύεται σε ένα ένστολο σώμα, όπως η Πυροσβεστική»,  λέει ο κ. Σταθόπουλος που πάντως έχει και αυτός υπόψιν του περιπτώσεις συναδέλφων του που έχουν κληθεί σε πειθαρχικό έλεγχο για σχόλια στα κοινωνικά δίκτυα.

«Έχουν υπάρξει άνθρωποι που έχουν κληθεί σε απολογία για καθαρά χιουμοριστικά σχόλια, κάτι που το θεωρώ τελείως ανεπίτρεπτο. Και βέβαια και η ίδια η ανάρτηση του Ρουκούδη, αλλά και η παρουσία του στα ΜΜΕ, βοήθησε στην ευαισθητοποίηση του κοινού και στο να καταλάβει ο κόσμος τις δυσκολίες του πυροσβεστικού επαγγέλματος». 

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, περίπου δέκα πυροσβέστες έχουν κληθεί σε κάποιου είδους πειθαρχικό έλεγχο από την υπηρεσία τους για αναρτήσεις στα social media σχετίζονται με την παρουσία του Πάνου Καμμένου και άλλων κυβερνητικών παραγόντων στις φωτιές στο Μάτι.   

Ο πρόεδρος της Ένωσης Αξιωματικών Πυροσβεστικού Σώματος Γιάννης Σταμούλης έχει υπάρξει μάρτυρας υπεράσπισης σε ανάλογες υποθέσεις για τους συναδέλφους του. «Επί της προηγούμενης πολιτικής ηγεσίας ήταν κάτι αρκετά συνηθισμένο» δήλωσε στο lifo.gr.

«Θεωρώ πως είναι απολύτως ξεπερασμένο να απαγορεύεται η απόλυτη έκφραση γνώμης στους συναδέλφους, ειδικά σε ένα μέσο όπως το Facebook, που δεν είναι και εύκολο να ελεγχθεί. Αλίμονο αν η πυροσβεστική υπηρεσία ασχολείται με το τι κάνουν οι χιλιάδες συνάδελφοι στα κοινωνικά δίκτυα και όχι με τα πραγματικά προβλήματα που αντιμετωπίζουμε». 

Διαβάστε ολόκληρη την ανάρτηση του Νίκου Ρουκούδη:

Πηγή:  E-Daily.gr 
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ