2018-09-18 22:55:21
Φωτογραφία για Δεν σου κολλάει ύπνος; Δοκιμάστε αυτήν την τροφή και κοιμηθείτε σαν … πουλάκι!
Αρκετοί άνθρωποι υποφέρουν από αϋπνία, ενώ σύμφωνα με έρευνα του 2017 στην Αυστραλία, η αϋπνία επηρεάζει 4 στους 10 ενήλικες Αυστραλούς.

Ειδικοί έχουν εκφράσει κατά καιρούς τις απόψεις τους στο θέμα και κάποιοι έχουν μάλιστα και μερικές πρακτικές συμβουλές. Όπως η Lisa Artis του βρετανικού Sleep Council, που μας λέει πως ένα μικρό κομμάτι τυρί τσένταρ πριν πάμε στο κρεβάτι είναι ανέλπιστο βοήθημα!

«Τα γαλακτοκομικά περιέχουν κάτι που λέγεται τρυπτοφάνη», λέει, «που είναι σαν θρεπτικό συστατικό που σε ρίχνει για ύπνο. Είναι αποτελεσματικό στη μείωση του άγχους και σταθεροποιεί τις νευρικές απολήξεις του εγκεφάλου. Είναι σαν φαγητό για ηρεμία».

Η Artis μας λέει όμως και για ένα δεύτερο μυστικό, την τεχνική αναπνοής «4-7-8», που καλό είναι να γίνεται πριν κλείσουμε τα φώτα. Η μέθοδος καλεί να εισπνέουμε για 4 δευτερόλεπτα, να κρατάμε μετά την αναπνοή μας για 7 δευτερόλεπτα και να εκπνέουμε τελικά για 8 δευτερόλεπτα.


«Είναι κάτι που όλοι μπορούν να δοκιμάσουν, δεν είναι κάτι δύσκολο να κάνεις», λέει, «πολλοί άνθρωποι υποφέρουν από κακό ύπνο εξαιτίας του άγχους, αυτή είναι λοιπόν μια πολύ καλή τεχνική που μπορούν να δοκιμάσουν οι άνθρωποι».

Μέσα σε αυτά έχουμε και το μυστικό της διαιτολόγου Sharon Natoli, που μας προτρέπει να τρώμε αβγά στο βραδινό αν θέλουμε να κοιμόμαστε περισσότερο και καλύτερα. Γιατί τα αβγά, λέει, λειτουργούν ως φυσικό καταπραϋντικό.

«Κάτι τόσο απλό όπως το να τρως αβγά στο βραδινό τραπέζι, μπορεί να γίνει φυσικό καταπραϋντικό, καθώς τα ασπράδια των αβγών βοηθούν το σώμα να προετοιμαστεί για τον ύπνο παράγοντας μελατονίνη, η οποία φέρνει αυτό το αίσθημα της νύστας», αναφέρει η Natoli.

Πηγή: newsbeast.gr
_
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ