2018-09-19 16:21:36
Φωτογραφία για Επίσκεψη της Νοτιοανατολικής στο γραφείο του Ταξίαρχου Σπανουδάκη
Της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νοτιοανατολικής Αττικής

Τη Δευτέρα, 17 Σεπτεμβρίου 2018 και ώρα 13:30, πραγματοποιήθηκε συνάντηση μεταξύ του Διευθυντή της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής, Ταξίαρχου κ. Νικόλαου ΣΠΑΝΟΥΔΑΚΗ και του Ταμία της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νοτιοανατολικής Αττικής, Νίκου ΚΟΡΟΜΗΛΑ, όπου συζητήθηκαν θέματα που αφορούν τα Α’ και Β’ Τμήματα Τροχαίας Νοτιοανατολικής Αττικής.

Όσον αφορά το Α’ Τμήμα Τροχαίας Νοτιοανατολικής Αττικής, το σημαντικότερο πρόβλημα που υπάρχει αυτή τη στιγμή είναι ότι οι υπηρετούντες εκεί αστυνομικοί καλούνται σε μεγάλο αριθμό και επί καθημερινής βάσεως να ενισχύουν άλλες Διευθύνσεις (π.χ. Μεταγωγών), το αντικείμενο και το είδος των οποίων είναι εντελώς διαφορετικό από αυτό της Τροχαίας.

Αυτό έχει ως φυσικό επακόλουθο οι συνάδελφοι να αποσπούνται από τα κύρια τροχονομικά τους καθήκοντα, με άμεσες και αρνητικές συνέπειες για την οδική ασφάλεια των πολιτών αλλά και της εικόνας της Υπηρεσίας γενικότερα (π.χ. καθυστέρηση στη διεκπεραίωση των δικογραφιών, έλλειψη τροχονόμων από τους δρόμους).


Όσον αφορά το Β’ Τμήμα Τροχαίας Νοτιοανατολικής Αττικής, η έλλειψη προσωπικού που παρουσιάζεται καθιστά σχεδόν αδύνατη την άρτια λειτουργία της Υπηρεσίας. Συγκεκριμένα, η παρούσα δύναμη του εν λόγω Τμήματος Τροχαίας είναι κάτω από 20 άτομα, αριθμός που δεν θυμίζει σε τίποτα την κατάσταση που επικρατούσε πριν από δυο χρόνια στο τότε Τ.Τ. Κερατέας.

Από την πλευρά του ο κ. Ταξίαρχος, ανέφερε χαρακτηριστικά ότι συνολικά η Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής έχει πλέον, μετά και τις μεταθέσεις, λιγότερα από 950 άτομα και δυστυχώς οι ανάγκες για μέτρα είναι ίδιες ή κατά καιρούς αυξάνονται (π.χ. μνημόσυνο Φύσσα). Σε αυτή τη μείωση του προσωπικού συντέλεσαν διάφοροι λόγοι όπως π.χ. ο μικρός αριθμός προσλήψεων στην Ελληνική Αστυνομία λόγω μνημονιακών δεσμεύσεων ή ότι οι νεοπροαχθέντες Αρχιφύλακες με το νέο Π.Δ. χάνουν την οργανική τους από την Τροχαία και τοποθετούνται υποχρεωτικά σε Αστυνομικά Τμήματα.

Μόνο με γενναίες προσλήψεις στην Ελληνική Αστυνομία και με την επιστροφή ατόμων από τα επίσημα σε Υπηρεσίες που είναι αποδεκατισμένες μπορούμε να πάμε μπροστά.

Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Νοτιοανατολικής Αττικής θα βρίσκεται πάντα δίπλα στους συναδέλφους και θα αναδεικνύει τα προβλήματα που ανακύπτουν με μοναδικό σκοπό την επίλυσή τους.

Για το Δ.Σ.

-O-                                                                               -O-

Πρόεδρος                                                                Γεν. Γραμματέας

ΚΑΛΛΙΑΚΜΑΝΗΣ Γεώργιος                                            ΚΑΚΑΒΑΣ Μαρίνος
_
bloko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Ο «Οκτώβρης» του Σοστακόβιτς
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Ο «Οκτώβρης» του Σοστακόβιτς
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ