2018-09-19 18:12:11
Φωτογραφία για ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΚΑΙ ΠΡΟΤΑΣΗ ΑΠΟΝΟΜΗΣ ΗΘΙΚΩΝ ΑΜΟΙΒΩΝ ΣΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΚΑΙ ΤΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΠΥΡΟΒΟΛΙΚΟΥ
ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΚΑΙ ΠΡΟΤΑΣΗ ΑΠΟΝΟΜΗΣ ΗΘΙΚΩΝ ΑΜΟΙΒΩΝ

ΣΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΚΑΙ ΤΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΗΣ

ΣΧΟΛΗΣ ΠΥΡΟΒΟΛΙΚΟΥ

ΔΡΑΣΤΙΚΗ ΒΟΛΗ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΩΝ ΚΑΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΩΝ

Υπ’ όψιν της Α.Ε του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας

Ως και της Πολιτικής και Στρατιωτικής Ηγεσίας

Την Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου 2018, εγώ και κάποιοι συνάδελφοι έφεδροι αξιωματικοί ολοκληρώσαμε την μετεκπαίδευση στο Πυροβολικό, όπου έχουμε υπηρετήσει τη θητεία μας, μέσα από μία διαδικασία που μας προσέφερε πλείστες αναμνήσεις, αναμόχλευση και βελτίωση των γνώσεών μας αλλά και μία ακόμη δικαίωση της επιλογής μας να υπηρετήσουμε ως Δόκιμοι Έφεδροι Αξιωματικοί, και πλέον ως Έφεδροι Αξιωματικοί Πυροβολικού.

Το Πυροβολικό είναι ένα ξεχωριστό όπλο, το οποίο στηρίζει την αποστολή του, πέραν από το εύψυχον των στελεχών και οπλιτών του, το οποίο είναι αδιαμφισβήτητο, και στην λεπτομερή μελέτη των αντικειμένων του και την βαθιά τους γνώση.


Η γνώση αυτή αποκτάται από τη συνεχή ενδελεχή μελέτη και την παράλληλη πρακτική εξάσκηση μέσα από την εκπαίδευση στις μονάδες και τη Σχολή Πυροβολικού.

Λόγω της ιδιαιτερότητος αυτής σφυρηλατείται η υψηλή πειθαρχία, χωρίς την οποία δεν είναι δυνατό ν’ ανταποκριθεί στην αποστολή του, την αποστολή εύστοχων υποστηρίξεως προς τους σχηματισμούς άλλων όπλων τους οποίους και υποστηρίζει.

Γενικώς στη σημερινή εποχή όπου βρισκόμαστε στο μεταίχμιο της καθυπόταξης των ανθρωπίνων δυνατοτήτων στην τεχνητή νοημοσύνη, είναι σημαντικό να καταδείξουμε ότι ο άνθρωπος παραμένει ισχυρός ακόμη έναντι των μηχανών και των ηλεκτρονικών υπολογιστών, αρκεί να μην παραδώσει την ψυχή και το πνεύμα του σε αυτά.

Αυτό οι άνθρωποι του Πυροβολικού το γνωρίζουν και το έχουν κατανοήσει βαθιά, καθώς χειρίζονται και διαχειρίζονται εξελιγμένα όπλα και πυρομαχικά, χρησιμοποιούν προηγημένα λογισμικά και υπολογιστές, πλην όμως η βάση και η προοπτική τους ακόμη εδράζεται στον ανθρώπινο παράγοντα, στον οπλίτη και το στέλεχος, οι οποίοι πρώτα χειρόγραφα και νοητικά τις απαραίτητες διαδικασίες και εν συνεχεία εφοδιάζουν τα ηλεκτρονικά συστήματα, υπό την ελεγκτική επιτήρησή τους πάντοτε. Αυτό με πιο απλά λόγια σημαίνει ότι μπορούμε και χωρίς ηλεκτρονικά συστήματα να εκτελέσουμε την αποστολή μας, ακόμη και σε συνθήκες σύγχρονων εξελιγμένων επιχειρήσεων!!!

Αυτή την βεβαιότητα μου τη δίδει η παραμονή στη Σχολή Πυροβολικού κατά τη διάρκεια της μετεκπαιδεύσεως, όπου διαπίστωσα ιδίοις όμμασι, όχι μόνον το υψηλό επίπεδο του όπλου, το οποίο γνώριζα από παλιά,  αλλά και τη συνεχή τους βούληση να προσφέρουν, καθώς δημιουργούν συνέχεια νέες υποδομές εκπαιδεύσεως (πχ τηλεκπαίδευση), οι οποίες θα βελτιώσουν το επίπεδο γνώσεων και αποδόσεων των στελεχών και οπλιτών.

Η ευχάριστη αυτή έκπληξη, δεν μας ξάφνιασε, όσους συμμετείχαμε, διότι γνωρίζουμε το χώρο, αλλά θεωρώ υποχρέωσή μου να γνωστοποιήσω στο ευρύ κοινό, με γενικό τρόπο παρουσιάσεως (και στρατιωτικώς ορθό) τις άξιες ηθικών ανταμοιβών, όπως αυτές προβλέπονται στα άρθρα 62 επόμενα του Γενικού Κανονισμού Υπηρεσίας στο Στρατό (ΣΚ 20-1), εξαιρετικές υπηρεσίες προς το Στράτευμα και το όπλο του Πυροβολικού, άοκνες εργασίες των ανθρώπων της Σχολή Πυροβολικού.

Είμαι βέβαιος ότι το ίδιο, πράττεται ανά την Ελλάδα στις μονάδες του όπλου, πλην όμως, η στρατιωτική ευπρέπεια και μετριοφροσύνη, δεν επιτρέπει την κοινοποίησή τους.

Πιο συγκεκριμένα θα ήθελα, αναφέροντας, για ευνόητους λόγους ασφαλείας, μόνο την υπηρεσιακή θέση και όχι τα ονόματα, να δηλώσω ότι οι κάτωθι καλύπτουν τις προϋποθέσεις απονομής τουλάχιστον ευφήμου μνείας (προσωπικά θεωρώ ότι δικαιούνται της Προεδρική Ευαρέσκειας) για εξαιρετικές υπηρεσίες προς το Στράτευμα:

-      Ο Διοικητής και Υποδιοικητής της Σχολής Πυροβολικού,

-      Ο Διευθυντής Σπουδών της Σχολή,

-      Ο Αρχιεκπαιδευτής του Σχολείου Μετακπαιδεύσεως Εφέδρων Αξιωματικών του Σεπτεμβρίου 2018 και το Επιτελείο του.

-      Ο Διοικητής της Μοίρας ΥΕΑ της ΣΠΒ καθώς και ο Διοικητής της Μοίρας Υποστηρίξεως της Σχολής.

Προς τούτο τολμώ να προτείνω την απονομή ηθικής αμοιβής προς τους ανωτέρω για τους λόγους που ανέφερα.

Ποια όμως θα ήταν η αξία μίας ηθικής αμοιβής προς τους κκ Αξιωματικούς και για ποιο λόγο προτείνεται αυτή.

Διανύουμε μία μακρά περίοδο κρίσεως, οικονομικής επί το πλείστον, η οποία όμως στο πέρασμά της έχει συμβάλλει στον κλονισμό αξιών, ιδανικών και κυρίως των συνεκτικών της κοινωνίας δεσμών αλλά και του ηθικού του λαού.

Μία τέτοιου είδους ενέργεια και η προβολή της θα επιτύγχανε το διπλό στόχο  της ανταμοιβής των αόκνως εργαζομένων επ’ ωφελεία της Πατρίδος Αξιωματικών, οι οποίοι στερήθηκαν οικονομικές απολαβές, όπως και πολλοί άλλο βέβαια, και της τονώσεως του αισθήματος εμπιστοσύνης στις Ένοπλες Δυνάμεις και στην Άμυνα της χώρας από μέρους του Λαού.

Προσωπικά καταθέτω τις ευχαριστίες μου προς το σύνολο του προσωπικού της Σχολής Πυροβολικού καθώς και της Διευθύνσεως Πυροβολικού, ως και τα συγχαρητήριά μου για την εξαιρετική ποιότητα της καθημερινής τους προσπάθειας, το επίπεδο των εργασιών τους και την ατέρμονη πίστη τους στην αποστολή τους.

Πράγματι τιμάτε όλους μας.

Η Αγία Βαρβάρα ΣΩΖΟΙ το Πυροβολικό και την Ελλάδα.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Είμαι σε θέση να δώσω περισσότερες λεπτομέρειες, εφόσον μου ζητηθεί από τους αρμοδίους προς ενέργεια

Θήβα 18 Σεπτεμβρίου 2018

Μετά τιμής

Σωτήριος Ιωαν. Καραμαγκιώλης

Έφεδρος Ανθυπολοχαγός ΠΒ

Δικηγόρος Θηβών
kranos
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ