2018-09-19 18:36:13
Φωτογραφία για Οι Γάλλοι οινοποιοί σαμπάνιας περιμένουν τον καλύτερο τρύγο της δεκαετίας
Η ένωση των αμπελουργών της Καμπανίας καλωσορίζει τον πρώιμο τρύγο, μετά από αρκετά χρόνια μη ικανοποιητικών καλλιεργειών λόγω κακοκαιρίας Οι παραγωγοί σαμπάνιας στην ανατολική Γαλλία είναι ενθουσιασμένοι για αυτό που αναμένεται να είναι μια "vintage" χρονιά μετά από μια συγκομιδή ρεκόρ.

H βροχερή Άνοιξη που έδωσε τη θέση της σε ένα ζεστό κύμα καύσωνα σημαίνει ότι η συγκομιδή ξεκίνησε στα τέλη Αυγούστου για τους περισσότερους αμπελώνες αντί για τον Σεπτέμβριο, που είναι συνήθως ο κανόνας. Χιλιάδες αμπελοκαλλιεργητές αναμένουν τώρα να αποδώσουν μεγάλες ποσότητες.

Ο Maxime Toubart, πρόεδρος της ένωσης αμπελουργών της Champagne, χαιρέτισε την πρώιμη συγκομιδή μετά από αρκετά χρόνια μη ικανοποιητικών καλλιεργειών λόγω κακοκαιρίας: "Τα τελευταία χρόνια ήταν σκληρά, φέτος αναμένεται να είναι εξαιρετικά καλή χρονιά, έτσι είμαστε πολύ χαρούμενοι", είπε.

Η Ένωση Αμπελοκαλλιεργητών της Καμπανίας πρόσθεσε ότι περισσότεροι από 15.000 αμπελοκαλλιεργητές σαμπάνιας θα μαζέψουν φέτος μεταξύ 13.000 και 16.000 κιλών σταφυλιών ανά εκτάριο.


Κάθε χρόνο, πωλούνται παγκοσμίως 310 εκατομμύρια μπουκάλια γαλλικής σαμπάνιας. Οι ειδικοί προβλέπουν τώρα μια απότομη αύξηση της παραγωγής, αύξηση 56% από πέρυσι σε 3,5 εκατομμύρια εκατόλιτρα: "Δεν έχουμε βιώσει ποτέ αυτό στο παρελθόν στην περιοχή της Καμπανίας, όσον αφορά την ποσότητα και την ποιότητα", δήλωσε ο Jean-Marie Barillere, πρόεδρος της ένωσης οινοποιείων Καμπανίας.  "Αυτό θα μας επιτρέψει να βάλουμε στο κελάρι εκπληκτικά κρασιά που θα κυκλοφορήσουν στην αγορά σε τρία χρόνια", πρόσθεσε.

Ενώ η πλειοψηφία των αμπελουργών γιορτάζει μια εξαιρετική συγκομιδή και υψηλής ποιότητας σταφύλια, άλλοι πιστεύουν ότι σηματοδοτεί την αρχή της μακροπρόθεσμης αλλαγής για την περιοχή της Καμπανίας. Πριν από τριάντα χρόνια, ο τρύγος γινότανε μέχρι τον Οκτώβριο.

Ο αμπελουργός Eric Rodez, ο οποίος διαχειρίζεται τους αμπελώνες του και χρησιμοποιεί μια παραδοσιακή πρέσα  του 1936, απέδωσε την αλλαγή στην υπερθέρμανση του πλανήτη.

"Λόγω της κλιματικής αλλαγής, πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι να τρυγούμε συχνά τον Αύγουστο", είπε.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ