2018-09-19 22:36:07
Φωτογραφία για Κιλκίς: Χειροπέδες σε τέσσερα άτομα για κλοπές σε βάρος ηλικιωμένων
Συνελήφθησαν χθες το πρωί σε περιοχή του Κιλκίς, από περιπολούντες αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Κιλκίς, 4 άτομα για κλοπές σε βάρος ηλικιωμένων ατόμων.

 

Πρόκειται για τρεις ημεδαπές γυναίκες ηλικίας 59, 57, και 41 ετών και έναν 35χρονο ημεδαπό, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής.

 

Ειδικότερα, μετά από άμεση κινητοποίηση των αστυνομικών εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν τα παραπάνω άτομα, καθώς λίγη ώρα νωρίτερα, ενεργώντας από κοινού και με τη μέθοδο της απασχόλησης, αφαίρεσαν από ηλικιωμένη γυναίκα μία χρυσή αλυσίδα που φορούσε, ενώ αποπειράθηκαν να αφαιρέσουν από ηλικιωμένο χρηματικό ποσό.

 

Από την περαιτέρω έρευνα των αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Κιλκίς, προέκυψε ότι το τελευταίο διάστημα σε περιοχές του Κιλκίς και ενεργώντας με την ίδια μεθοδολογία, αφαίρεσαν από ηλικιωμένο το χρηματικό ποσό των 350 ευρώ και αποπειράθηκαν να αφαιρέσουν κοσμήματα από ακόμα 2 ηλικιωμένες γυναίκες.


 

Στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν κλεμμένα κοσμήματα, το χρηματικό ποσό των 300 ευρώ και ένα όχημα που χρησιμοποιούσαν για την παράνομη δραστηριότητά τους.

 

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους, θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κιλκίς.

 

Με στόχο την πρόληψη και την αποφυγή κρουσμάτων κλοπών σε βάρος των πολιτών, δίνονται οι παρακάτω συμβουλές:

 

Μην επιτρέπετε σε αγνώστους να μπαίνουν στο σπίτι σας.

 

 

Προειδοποιείστε τα άτομα που σας προσεγγίζουν με ύποπτο τρόπο για να μπουν στο σπίτι σας, ότι θα καλέσετε την αστυνομία.

 

 

Μην διστάσετε να καλέσετε το 100 και να ειδοποιήσετε την αστυνομία, αν σας προσεγγίσει κάποιο ύποπτο άτομο. Προσπαθήστε να συγκρατήσετε χαρακτηριστικά εμφάνισης, ή αριθμό κυκλοφορίας οχήματος, αν υπάρχει.

 

 

Ασφαλίστε καλά το σπίτι σας ιδίως όταν κοιμάστε ή όταν πρόκειται να απουσιάσετε.

 

 

Μην τοποθετείτε τα χρήματά σας σε τσέπες του παντελονιού ή εξωτερικές των ενδυμάτων σας όταν είστε σε χώρους με συνωστισμό ή χρησιμοποιείτε τα μέσα μαζικής μεταφοράς.

 

 

Επίσης κρατήστε την τσάντα μπροστά σας και φροντίστε να είναι κλειστή.

Μην πείθεστε εύκολα με άγνωστα άτομα που σας πλησιάζουν είτε με το πρόσχημα ευκαιριακών αγορών, είτε ως γνωστοί συγγενών σας, προφασιζόμενοι την εξόφληση χρέους, ασφαλιστήριων συμβολαίων, ηλεκτρικών συσκευών, ανταλλακτικών αυτοκινήτων κ.λ.π., για λογαριασμό των συγγενικών σας προσώπων.

 

 

Έχετε πρόχειρα τα τηλέφωνα με τα οποία θα πρέπει να επικοινωνήσετε σε περίπτωση ανάγκης (Αστυνομία, Πυροσβεστική, στενοί συγγενείς κ.α.).

 

 

Να ενημερώνετε πάντα τις αστυνομικές Αρχές, ακόμη και σε περίπτωση απόπειρας κλοπής ή απάτης σε βάρος σας.

 

 

 

                 

 

 
_
bloko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ