2018-09-20 12:52:22
Φωτογραφία για Θα εκπλαγείτε: Πόσα χρήματα ξοδεύουμε σε άχρηστα καλλυντικά που δε χρησιμοποιούμε ποτέ στη ζωή μας
Το shopping για τις γυναίκες είναι ένα ιδιαίτερα ακριβό σπορ. Και αυτό γιατί ποτέ δεν είναι ικανοποιημένες με όσα και εάν ψωνίσουν, με αποτέλεσμα να αγοράζουν μετά μανίας και να σταματάνε, μόνο εάν τελειώσουν τα χρήματά τους.

Τα καταστήματα καλλυντικών είναι ο παράδεισος του γυναικείου φύλου. Ποια κοπέλα δεν “εκστασιάζεται”, όταν μπαίνει σε ένα χώρο γεμάτο κραγιόν και σκιές, κρέμες ομορφιάς και λάδια περιποίησης, αρώματα και body lotion;

Πολλές από εμάς, έχουμε την κακιά συνήθεια να αγοράζουμε καλλυντικά σε τέτοια συχνότητα, που τις περισσότερες φορές δεν προλαβαίνουμε να τα καταναλώσουμε, με αποτέλεσμα αυτά να λήγουν και να πετάγονται στον κάδο των αχρήστων, όπως είναι με τη συσκευασία τους.

Μία πολύ ενδιαφέρουσα έρευνα της Daily Mail, υπολόγισε κατά προσέγγιση το καθόλου ευκαταφρόνητο ποσό που ξοδεύει μία γυναίκα καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής της για καλλυντικά, που τελικά δεν χρησιμοποιεί ποτέ.


Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι το ποσό αυτό ανέρχεται στα 162.000 δολάρια. Συγκεκριμένα, η μελέτη θέλει μία μέση γυναίκα να ξοδεύει συνολικά 180.000 δολάρια για την περιποίηση προσώπου, σώματος και μαλλιών, με μόλις το 10% του ποσού αυτού να πηγαίνει σε προϊόντα που πράγματι της είναι χρήσιμα και τα καταναλώνει. Συνεπώς, πολλές από τις κολώνιες, τις κρέμες προσώπου και σώματος και τα καλλυντικά πολύ γνωστών εταιρειών και μεγάλων οίκων, παρόλο που αγοράζονται, δεν καταναλώνονται ποτέ, με αποτέλεσμα να πιάνουν χώρο στο μπουντουάρ.

Αυτή η συνήθεια μπορεί να ερμηνευτεί, λόγω της καταναλωτικής μανίας που πιάνει τις γυναίκες - ειδικά όταν η ψυχολογία τους είναι πεσμένη - να αγοράζουν προϊόντα περιποίησης, που στην ουσία δεν τα χρειάζονται καθόλου.

Και παρά την κρίση, οι γυναίκες δε φαίνεται να πτοούνται, αλλά συνεχίζουν να ξοδεύουν μία περιουσία σε καλλυντικά, που έχουν εις διπλούν και όχι μόνο στο συρτάρι τους.
Πηγή Tromaktiko
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ