2018-09-20 15:51:18
Φωτογραφία για Ζευγάρι βρίσκει ποντίκι μέσα στο φαγητό του σε κινεζικό εστιατόριο
Το ζευγάρι βιντεοσκόπησε τα εύρημά τους και πολύ σύντομα έκανε το γύρω του διαδικτύου, ενώ υπήρξε και μια έκθεση για το περιστατικό στις 7 Σεπτεμβρίου. Μέσα σε τέσσερις μέρες, οι μετοχές της μητρικής εταιρείας που ανήκει το εστιατόριο, της Xiabuxiabu Catering Management, είχαν πέσει κατά 12%.

Ο Μα είπε ότι η γυναίκα του είχε βρει το τρωκτικό και ότι «τρόμαξε τόσο που αμέσως πέταξε τα ξυλάκια που κρατούσε στο χέρι της.»

Είπε ακόμα ότι το εστιατόριο προσέφερε  σε εκείνον και τη γυναίκα του, η οποία ήταν έγκυος, το ποσό των 5000 γουάν (περίπου 624 ευρώ) ως αποζημίωση, αλλά αρνήθηκαν, καθώς ήθελαν πρώτα να πάνε στο νοσοκομείο.

Η ασφάλεια των τροφίμων είναι ένα ιδιαίτερα ευαίσθητο θέμα στην Κίνα, αφού έχουν υπάρξει περιστατικά στο παρελθόν όπου καταναλωτές κατήγγειλαν ότι βρήκαν ψωμάκια γεμισμένα με χαρτόνι ή ότι μαγειρεύουν με χρησιμοποιημένο ορυκτέλαιο, ενώ πολλά εστιατόρια έχουν βρεθεί ότι χρησιμοποιούν ψεύτικο κρέας, καθώς και χημικά για να αλλάξουν και να καλύψουν την μυρωδιά από το χαλασμένο κρέας.


Η Xiabuxiabu, της οποίας οι μετοχές έχουν αναβιώσει, δήλωσε στις 10 Σεπτεμβρίου ότι έκλεισαν εκείνο το εστιατόριο και θα πραγματοποιήσουν «πλήρη έλεγχο.» Είπε ότι μια ειδική ομάδα θα αναλάβει την έρευνα και τα αποτελέσματα θα δημοσιευθούν.

Η συγκεκριμένη εταιρεία έχει πάνω από 750 καταστήματα στην Κίνα και είναι ιδιαίτερα δημοφιλής. Πέρυσι, η αντίπαλός της, η Haidilao, έβαλε κάμερες για να μεταδίδουν ζωντανά τις διαδικασίες προετοιμασίας φαγητού, αφού αποκαλύφθηκε ότι η αλυσίδα χρησιμοποιούσε κουζίνες που είχαν μολυνθεί από τρωκτικά.

Guardian
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ