2018-09-20 17:06:15
Φωτογραφία για Γι' αυτό το λόγο δεν πρέπει να φοράς παπούτσια χωρίς κάλτσες
Δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο από την ιδρωμένη, υγρή αίσθηση στα... πόδια που προκαλείται, όταν φοράς παπούτσια χωρίς κάλτσες. Η μυρωδιά δεν ξεχνιέται με τίποτα. Η μυκητίαση επίσης.

Σύμφωνα με το Αμερικάνικο Κολλέγιο Ποδιατρικής, τα τελευταία χρόνια έχει παρατηρηθεί αύξηση των μυκητιάσεων και των λοιμώξεων στις πατούσες και στα δάχτυλα μεταξύ των αντρών ηλικίας 18 έως 25 ετών, που συνηθίζουν να κυκλοφορούν ακάλτσωτοι.

«Σε γενικές γραμμές, τα πόδια ιδρώνουν περίπου κάθε 7,5 λεπτά την ημέρα», δήλωσε η ποδίατρος Emma Stephenson στο BBC, εξηγώντας: «Η υπερβολική εφίδρωση και η υγρασία που προκαλείται μπορεί να οδηγήσει σε μυκητιασικές λοιμώξεις όπως το πόδι του αθλητή -λοίμωξη από μύκητες, το πιο κοινό σύμπτωμα της οποίας είναι το ξεφλούδισμα του δέρματος μεταξύ των δαχτύλων, που εμφανίζει ρωγμές και φολίδες».

Η ίδια διηγήθηκε και ένα από τα χειρότερα περιστατικά που έχει δει: «Ήταν ένας άντρας 19 ετών που εργαζόταν σε πλυντήριο αυτοκινήτων. Φορούσε παπούτσια χωρίς κάλτσες καθημερινά, με αποτέλεσμα να πάθει κρυοπαγήματα στα δάχτυλα».

Η Stephenson σε συμβουλεύει να μην βάζεις τα γυμνά σου ποδιά μέσα σε δερμάτινα ή λοιπά παπούτσια και να προμηθευτείς αρκετά ζευγάρια της λεγόμενης αόρατης κάλτσας (εσύ τη φοράς, αλλά αυτή δεν φαίνεται),ώστε να προστατεύσεις το δέρμα σου από τις μολύνσεις που καραδοκούν.
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ