2018-09-21 09:21:14
Φωτογραφία για Αυξάνει τις εξαγωγές πετρελαίου στην Κίνα η Βενεζουέλα
Κατά 300.000 βαρέλια ημερησίως θα αυξήσει η Βενεζουέλα τις εξαγωγές πετρελαίου της προς την Κίνα, ανακοίνωσε ο πρόεδρος της χώρας Νικολάς Μαδούρο αφού επέστρεψε από επίσημη επίσκεψη στο Πεκίνο.

Υπήρξε συμφωνία «για την αύξηση των πετρελαϊκών εξαγωγών προς την Κίνα στο ένα εκατομμύριο βαρέλια», τόνισε ο Μαδούρο στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Ο ηγέτης της χώρας της Λατινικής Αμερικής εκτίμησε ότι οι επενδύσεις των δύο χωρών ανέρχονται στα περίπου 5 δισεκατομμύρια δολάρια και πως ο στόχος είναι το επίπεδο των εξαγωγών να επιτευχθεί ως τον Αύγουστο του 2019.

Το 2017 το Καράκας εξήγαγε κατά μέσο όρο 700.000 βαρέλια ημερησίως προς την Κίνα, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των ειδικών.

Με την οικονομική κρίση να βαθαίνει στη Βενεζουέλα, γίνεται προσπάθεια από την κυβέρνηση Μαδούρο να μπει ένα «φρένο» στη χειμαζόμενη οικονομία της χώρας.

Για την κυβέρνηση τα αίτια του υπερπληθωρισμού είναι ο οικονομικός πόλεμος της Ουάσινγκτον, οι μαφίες της Κολομβίας και η εγχώρια ολιγαρχία που επιδίδονται σε λαθρεμπόριο και κερδοσκοπία για να εκτινάξουν τις τιμές των προϊόντων στα ύψη.

Το Πεκίνο στηρίζει σταθερά τις προσπάθειες της Βενεζουέλας και είναι ένας από τους βασικούς δανειστές της χώρας, η οποία έχει λάβει δάνεια ύψους περίπου 62 δισεκατομμυρίων δολαρίων, κυρίως με αντάλλαγμα πετρέλαιο.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ