2018-09-21 17:46:16
Φωτογραφία για ΟΛΝΕ Εύβοιας: «Μαύρη τρύπα» 514.000 ευρώ εντόπισαν οι ορκωτοί λογιστές την περίοδο 2015-2016, επί θητείας Τσέργα και Μπουρμά!
«Μαύρη τρύπα» 514.000 ευρώ εντόπισαν οι ορκωτοί λογιστές στον ΟΛΝΕ Εύβοιας για τις χρονιές 2015 - 2016, την περίοδο που Διευθύνοντες Σύμβουλοι του Οργανισμού Λιμένων Ευβοίας, ήταν οι Θανάσης Τσέργας (2015) και Ηλίας Μπουρμάς (2016) Συγκεκριμένα ο Θανάσης Τσέργας είχε παραιτηθεί το καλοκαίρι του 2016 εξαιτίας της off shore που διατηρεί και στη συνέχεια τον διαδέχτηκε ο περιφερειακός σύμβουλος Εύβοιας και δικηγόρος, Ηλίας Μπουρμάς.

Θανάσης Τσέργας - Ηλίας Μπουρμάς

Όπως αποκάλυψε το μεσημέρι της Παρασκευής (21-09-2018) η σημερινή Διοίκηση του ΟΛΝΕ: «Με τη συμπλήρωση 15 μηνών στη Διοίκηση του Οργανισμού Λιμένων Νήσου Ευβοίας και κυρίως μετά τον ετήσιο έλεγχο και την απόδοση του Ισολογισμού από εταιρεία Ορκωτών Λογιστών, το Διοικητικό Συμβούλιο και ο Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος Ανδρέας  Παπανδρέου είναι σε θέση να παρουσιάσουν τα στοιχεία του οικονομικού έτους 2017 τα οποία είναι άκρως ενθαρρυντικά για το παρόν και το μέλλον του Οργανισμού. 


Από τη μία αντικατοπτρίζουν το αποτέλεσμα της συντονισμένης και ορθής διαχείρισης που προσπαθήσαμε να εμφυσήσουμε στον τρόπο λειτουργίας μας και από την άλλη σηματοδοτεί την αλλαγή νοοτροπίας σε θέματα διοικητικών αποφάσεων και επιλογών.

Παραλάβαμε στις 30/5/2017 τον ΟΛΝΕ με καταγεγραμμένη οικονομική ζημία 514.000€ για τις χρήσεις οικονομικών ετών 2015 και 2016, γεγονός που δε συνάδει με έναν Οργανισμό του Δημοσίου με εξασφαλισμένα έσοδα και σχετικά χαμηλό μισθολογικό κόστος. 

Από την πρώτη στιγμή διαπιστώσαμε ότι αυτό οφείλεται εν πολλοίς σε ένα καθεστώς υψηλού λειτουργικού κόστους που συντηρείτο στον Οργανισμό μέσω συμβάσεων παραχώρησης εργασιών σε τρίτους και υψηλό κόστος παρεχόμενων υπηρεσιών από τρίτους». 

Η ανακοίνωση καταλήγει: 

«Με κινήσεις μεθοδευμένες εξετάσαμε όλες τις συμβάσεις και επαναδιαπραγματευθήκαμε τους όρους εκείνους που κρίθηκαν ασύμφοροι για τον Οργανισμό. Προχωρήσαμε σε συγκράτηση δαπανών και την επίτευξη οικονομιών κλίμακας με σκοπό την επιστροφή στην κερδοφορία. Καταφέραμε να βελτιώσουμε όλες τους οικονομικούς δείκτες του Οργανισμού χωρίς να υπάρχουν επιπτώσεις σε έργα συντήρησης και εύρυθμης λειτουργίας των λιμενικών εγκαταστάσεων, ούτε στην κατασκευή νέων έργων με αναπτυξιακή κατεύθυνση και προοπτική.

Σύμφωνα με τα οικονομικά στοιχεία χρήσης έτους 2017 παρουσιάζεται θεαματική βελτίωση στα καθαρά αποτελέσματα από καθαρή ζημία 123.934€ το οικονομικό έτος 2016 σε καθαρά κέρδη 1.228.723€.

Σκοπός της Διοίκησης μας είναι να συνεχίσουμε να δουλεύουμε με αποφασιστικότητα και στοχοπροσήλωση τόσο για την οικονομική ευημερία του Οργανισμού, όσο και για να επιτελέσουμε την αποστολή μας για να προσφέρουμε καλύτερες υπηρεσίες με κοινωνικό πρόσωπο και πολιτικές ανταποδοτικότητας στους χρήστες των λιμενικών μας εγκαταστάσεων και τους πολίτες που περιδιαβαίνουν τις χερσαίες ζώνες ευθύνης μας.

Με την επισήμανση ότι τα αναλυτικά στοιχεία του Ισολογισμού για το οικονομικό έτος 2017 θα βρίσκονται στη διάθεση οποιουδήποτε στην ιστοσελίδα του Οργανισμού www.olne.gr, η Διοίκηση θα ήθελε επίσης να ευχαριστήσει τους εργαζόμενους και τους συνεργάτες που συνέβαλαν στη αποφασιστικά στη διαμόρφωση των επιτυχών οικονομικών αποτελεσμάτων».
eviazoom
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ