2018-09-21 21:39:14
Φωτογραφία για Χαιρετισμός της Υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη στην ημερίδα της Ελληνικής Ένωσης για Ατλαντική και Ευρωπαϊκή Συνεργασία
Η Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, κ. Κατερίνα Παπακώστα-Σιδηροπούλου απηύθυνε χθες χαιρετισμό στην ημερίδα που διοργάνωσε η Ελληνική Ένωση για την Ατλαντική και Ευρωπαϊκή

Συνεργασία, με θέμα "Παρέχοντας ασφάλεια σε μια ανασφαλή εποχή - Προτεραιότητες και προοπτικές για το ΝΑΤΟ και την ΕΕ".

Στον χαιρετισμό της επισήμανε ότι οι κίνδυνοι που αφορούν στον τομέα της Ασφάλειας δεν είναι οι παραδοσιακοί και αναφέρθηκε ιδιαίτερα στον διεθνή και περιφερειακό ρόλο της Ελλάδας για την προώθηση λύσεων στα θέματα της περιοχής των Βαλκανίων".

Ακολουθεί ο χαιρετισμός της Υφυπουργού:

"Φίλες και φίλοι,

Το ζήτημα της Ασφάλειας αποτελεί σαφώς τη μεγαλύτερη πρόκληση, τόσο για το εσωτερικό της χώρας – και γι αυτόν ακριβώς το λόγο αποτελεί και στοίχημα της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη – όσο και κυρίως για την ευρύτερη γεωγραφικά περιοχή, στην οποία, άλλωστε, εστιάζεται και η θεματολογία της ημερίδας σας.


Αυτό που είμαι βέβαιη ότι θα επισημανθεί είναι το γεγονός ότι οι κίνδυνοι που αφορούν στον τομέα της Ασφάλειας δεν είναι πλέον οι παραδοσιακοί, δηλαδή δεν προσδιορίζονται από στρατιωτικούς όρους.

 Η διεθνής ορολογία πλέον περιλαμβάνει θέματα φτώχειας, κοινωνικού αποκλεισμού, θρησκευτικού φανατισμού και αμφισβήτησης κυβερνήσεων από ομάδες πολιτών – έπειτα, ιδίως,  από την οδυνηρή οικονομική κρίση.

Τα σύγχρονα αυτά θέματα είναι βέβαιο ότι απομακρύνουν έως ένα βαθμό βίαια επεισόδια και στρατιωτικές παρεμβάσεις και εμπλοκές, ενώ αναδεικνύουν νέα πεδία διαλόγου, που θα διασφαλίζουν την ειρήνη.

Η προσαρμογή των οργανισμών ασφαλείας στα νέα δεδομένα, για να χαρακτηριστεί ως βιώσιμη, απαιτεί τη συνέργια των γυναικών σε όλες τις βαθμίδες της ιεραρχίας, όπως και στους διεθνείς πολυεθνικούς οργανισμούς και σχηματισμούς υποστήριξης της ειρήνης.

Σε ό,τι αφορά στον διεθνή και περιφερειακό ρόλο της χώρας μας: Η Ελλάδα οφείλει να είναι η χώρα που θα προωθεί λύσεις στα θέματα της περιοχής των Βαλκανίων. Στόχος είναι η επίλυση των εκκρεμοτήτων ώστε να μην υπάρχουν πολλά μέτωπα ανοιχτά.

Η ανασύσταση της Βαλκανικής μέσω και της οικονομικής ανάπτυξης και μετεξέλιξης της περιοχής σε ενεργειακό κέντρο αποτελεί στρατηγικό στόχο, η οποία προτείνεται προκειμένου να καταστεί η Ελλάδα περιφερειακή δύναμη σταθερότητας στα Βαλκάνια.

Η προοπτική ένταξης στην Ευρωπαϊκή Ένωση των χωρών της Βαλκανικής θα αναχαιτίσει τους εθνικισμούς που αποσταθεροποιούν την περιοχή, ιδιαίτερα των Δυτικών Βαλκανίων.

Με αυτές τις λίγες παρατηρήσεις θα ήθελα να ευχηθώ οι εργασίες της ημερίδας να αποδώσουν χρήσιμους καρπούς και τα συμπεράσματα να αποτελέσουν κινητήριους άξονες για την ανάδειξη της Ελλάδας στη θέση που πραγματικά της ανήκει, δηλαδή σε ηγέτιδα δύναμη στα Βαλκάνια και την ευρύτερη περιοχή". 
_
bloko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ