2018-09-21 22:45:49
Φωτογραφία για Μεξικό: Ο Ομπαδόρ αφήνει το πολυτελές προεδρικό αεροσκάφος και παίρνει το αεροπλάνο της γραμμής
Υποστηρικτής της λιτότητας ο Μεξικανός πρόεδρος, Αντρές Μανουέλ Λόπες Ομπαδόρ

To καλό παράδειγμα δίνει στους συμπολίτες του ο Μεξικανός πρόεδρος, Αντρές Μανουέλ Λόπες Ομπαδόρ. Αφού αποφάσισε να πουλήσει το πολυτελές προεδρικό αεροσκάφος, μετά... στριμώχτηκε σε αεροπλάνο της γραμμής.

Ο Μεξικανός πρόεδρος, όπως γράφει το BBC, απαρνήθηκε την πολυτέλεια του Βoeing 787 Dreamlinerm, αξίας 218.7 εκατομμυρίων δολαρίων, «παραγγελιά του πρώην Μεξικανού προέδρου, Φελίπε Καλδερόν».

Ο πρόεδρος Ομπαδόρ ήταν ένας από τους εκατοντάδες επιβάτες που αποκλείστηκαν στο τουριστικό θέρετρο Χουατούλκο και περίμεναν με ιώβεια υπομονή την αναχώρηση της πτήσης τους.

«Δεν πρόκειται να αλλάξω γνώμη για το θέμα. Αρκετά με αυτήν τη βλακεία, τελείωσε. Λίγες θα είναι οι ημέρες όποιου πολιτικού φέρεται αλαζονικά», δήλωσε ο ίδιος, εξηγώντας πως ντρέπεται να επιβιβαστεί «σε ένα πολυτελές αεροσκάφος σε μία χώρα με τέτοια ποσοστά φτώχειας».


Πολλοί ήταν αυτοί που έσπευσαν να επικροτήσουν την κίνηση αυτή, ωστόσο, υπήρξαν και κάποιοι που δεν έδειξαν να κατανοούν την πρωτοβουλία του προέδρου:

«Αφού το αεροσκάφος έχει ήδη αγοραστεί, καλύτερα να το χρησιμοποιεί»,υποστηρίζει ο Αλεχάντρο Αγκιλάρ, προσθέτοντας πως «δεν είναι φυσιολογικό για τους προέδρους να εγκλωβίζονται σε αεροδρόμια».

Ο 61χρονος Μεξικανός πρόεδρος, γιος ενός εξόριστου Ισπανού κομμουνιστή, κέρδισε τις εκλογές τον Ιούλιο και ορκίζεται τον Δεκέμβριο. Εκτός από την πώληση του προεδρικού αεροσκάφους, ο Μεξικανός πρόεδρος έχει δηλώσει πως θα ζήσει σε ένα πιο «ταπεινό» σπίτι, έχει προαναγγείλει, μεταξύ άλλων, την μετατροπή του προεδρικού μεγάρου σε πολιτιστικό κέντρο, την περικοπή του προεδρικού μισθού και την πάταξη της διαφθοράς.Επιπλέον, έχει δεσμευτεί για μεταρρυθμίσεις στο κοινωνικό κράτος αλλά και για αλλαγή στην αποτυχημένη στρατηγική των προκατόχων του με τον «πόλεμο κατά των ναρκωτικών» που έχει στοιχίσει τη ζωή τουλάχιστον 200.000 ανθρώπων.

Μίνα Αγγελίνη 
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ