2018-09-22 19:34:23
Φωτογραφία για Η σημαντική διαφορά στα κορίτσια του σήμερα σε σύγκριση με μια δεκαετία πριν
Το άγχος των εξετάσεων και οι πιέσεις που ασκούν τα social media έχουν κάνει τα κορίτσια και τις νέες γυναίκες να αισθάνονται λιγότερη ευτυχία απ’ ό,τι δέκα χρόνια πριν.

Τα κορίτσια του σήμερα έχουν μια τεράστια διαφορά με τα κορίτσια της προηγούμενης δεκαετίας. Κατά τη διάρκεια της τελευταίας, οι πλατφόρμες των social media αυξάνουν συνεχώς την δημοτικότητά τους. Ο μέσος άνθρωπος τσεκάρει το smartphone του 28 φορές την ημέρα. Απίστευτο; Και όμως, αληθινό!

Η άνοδος των social media έχει επηρεάσει την ψυχική υγεία πολλών κοριτσιών και νέων γυναικών, όπως υπογραμμίζει μια νέα έρευνα.

Σύμφωνα με την φιλανθρωπική οργάνωση Girlguiding, η οποία διεξήγαγε την έρευνα το 1/4 των κοριτσιών και των νέων γυναικών ηλικίας μεταξύ 7 και 21 ετών θα αυτοχαρακτηρίζονταν ως χαρούμενες.

Αν το συγκρίνουμε με την ίδια έρευνα που είχε διεξαχθεί το 2009, θα καταλάβουμε την μεγάλη διαφορά. Τα κορίτσια που είχαν αυτοχαρακτηρισθεί ως ευτυχισμένα κάλυπταν το 41%.


Επιπλέον, το 59% των κοριτσιών και των νέων γυναικών ηλικίας 11 έως 21 ετών δήλωσαν ότι τα social media είναι μια αίτια για το άγχος, και το 69% δήλωσε ότι οι εξετάσεις είναι η κυριότερη πηγή άγχους.

Τα ευρήματα από την νέα έρευνα κατέδειξαν τον αντίκτυπο που μπορεί να έχει το άγχος στην ψυχική υγεία των κοριτσιών και των νέων γυναικών. Το 50% αναφέρει ότι το αίσθημα δυστυχίας επηρεάζει αρνητικά την υγεία τους.

Τα αποτελέσματα της έρευνας και η σημασία τους

Το μήνυμα που στέλνουν τα κορίτσια δεν θα μπορούσε να είναι σαφέστερο σχετικά με την σοβαρότητα των ζητημάτων που αντιμετωπίζουν καθημερινά. Καθώς και τις αρνητικές επιπτώσεις στην ζωή τους.

Δεν είναι καθόλου καλό το γεγονός ότι τα κορίτσια σήμερα είναι δυστυχισμένα και πολλά απ’ αυτά αντιμετωπίζουν περισσότερα προβλήματα με την ψυχική τους υγεία σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια.

Τώρα, λοιπόν, είναι η στιγμή για δράση. Είναι η στιγμή να ακούσουμε τα νεαρά κορίτσια και να βελτιώσουμε τις ζωές τους.

Το πρόβλημα είναι ότι μόνο το 60% των κοριτσιών πίστεψε ότι η φωνή τους θα ακουστεί και ότι θα κάνει την διαφορά. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να γίνουν περισσότερα για να νιώσουν τα κορίτσια και οι νεαρές γυναίκες ότι θα τα πάρουν στα σοβαρά. Έτσι θα πρέπει να τους μάθουμε να έχουν αυτοπεποίθηση και να ξέρουν ότι η άποψή τους μετράει.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ