2018-09-22 21:29:01
Φωτογραφία για Οι επικρατέστεροι για τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ στους δήμους της Αιτωλοακαρνανίας
        -Σοβαρές πιθανότητες για τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ έχει στον δήμο Ξηρομέρου ο  οδοντίατρος Ελευθέριος Μάντζαρης (επικεφαλής της «Συμπολιτείας  Ξηρομεριτών») 

      -και στον δήμο Ακτίου- Βόνιτσας όλα δείχνουν πως επικεφαλής του συνδυασμού θα είναι ο δικηγόρος Δημήτρης Μασούρας.

            Οκτώ μήνες περίπου απομένουν για τις αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου 2018. Χρονικό διάστημα αρκετό  που θα επιφυλάξει ανατροπές και εκπλήξεις. Διάστημα κατά τον οποίο θα λάβουν χώρα σοβαρές ανακατατάξεις στην αυτοδιοικητική ανθρωπογεωγραφία της Αιτωλοακαρνανίας οι οποίες βέβαια θα επηρεαστούν και από τις εξελίξεις στην κεντρική πολιτική σκηνή και το χρόνο διεξαγωγής των εθνικών εκλογών....       Αποτελεί ωστόσο κοινή διαπίστωση πως στο εσωτερικό των κομμάτων επικρατεί μεγάλη κινητικότητα και οργασμός συναντήσεων και διεργασιών για την επιλογή των προσώπων που θα υποστηρίξουν στις κάλπες της Αυτοδιοίκησης.


       Στον ΣΥΡΙΖΑ ειδικά οι διαδικασίες είναι σε πλήρη εξέλιξη καθώς οι κομματικοί ιθύνοντες εκτιμούν ως αναγκαίο οι υποψήφιοι που θα επιλεγούν να έχουν επαρκή χρόνο μπροστά τους.

       Το κυβερνητικό κόμμα θα δώσει τη μάχη των εντυπώσεων στις Περιφέρειες και στους μεγάλους δήμους με υποψήφιους που θα επιλέξει σε κεντρικό επίπεδο και με τη σύμφωνα γνώμη του πρωθυπουργού και της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής.

       Στους μικρότερους δήμους ωστόσο ο ΣΥΡΙΖΑ  θα δώσει βάση στις εισηγήσεις των κατά τόπους κομματικών οργανώσεων του. Αυτό βέβαια αφορά και την Αιτωλοακαρνανία όπου, σύμφωνα με τις πληροφορίες του agrinionews.gr , οι διαδικασίες είναι σε προχωρημένο στάδιο, οι επαφές στην ημερήσια διάταξη και εντός του προσεχούς διαστήματος αναμένεται να σταλεί στη Κουμουνδούρου η εισήγηση για τους υποψηφίους στους περισσότερους δήμους του Νομού.

      Μια εισήγηση που σε πρώτη φάση  δεν θα περιλαμβάνει το Αγρίνιο όπου οι διεργασίες είναι πολύπλευρες (ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ)

        Σύμφωνα λοιπόν με τις πληροφορίες, ο ΣΥΡΙΖΑ Αιτωλοακαρνανίας θα υποδείξει υποψηφιότητες που εκτιμά πως έχουν χαρακτηριστικά συσπείρωσης ευρύτερων δυνάμεων του κεντροαριστερού χώρου.

        Μια τέτοια υποψηφιότητα στον δήμο Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου είναι του  Παυσανία Παπαγεωργίου, Γενικού Γραμματέα Δια Βίου Μάθησης και Νέας Γενιάς του υπουργείου Παιδείας . Υποψηφιότητα η οποία διακινείται το τελευταίο εξάμηνο και η οποία προκρίνεται από την πλειοψηφία των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ παρά την επιμονή του Πάνου Παπαδόπουλου (επικεφαλής του συνδυασμού που στηρίχθηκε το 2014 και διοικητής του νοσοκομείου) να είναι εκ νέου υποψήφιος.

       Στον δήμο Ναυπακτίας ο νυν δήμαρχος Τ. Λουκόπουλος θα έχει εκ νέου τη στήριξη του κόμματος καθώς τις τελευταίες ημέρες κάμφθηκαν οι προβληματισμοί του.

       Ως πιθανότερος εκλεκτός του κόμματος στον δήμο Αμφιλοχίας φέρεται ο Μάρκος Βασίλας, πρώην δήμαρχος Μενιδίου. Στο τραπέζι έπεσε πάλι το όνομα του πρώην δημάρχου Ινάχου Θανάση Τορουνίδη ο οποίος διαμήνυσε πως δεν επιθυμεί την ανάμειξη του στις δημοτικές εκλογές.

        Στο δήμο Θέρμου σοβαρές πιθανότητες για τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ έχει ο γιατρός Κώστας Κουβαράς, στον δήμο Ξηρομέρου ο  οδοντίατρος Ελευθέριος Μάντζαρης (επικεφαλής της «Συμπολιτείας  Ξηρομεριτών») και  στον δήμο Ακτίου- Βόνιτσας όλα δείχνουν πως επικεφαλής του συνδυασμού θα είναι ο δικηγόρος Δημήτρης Μασούρας.

         Αυτοί φέρονται ως επικρατέστεροι υποψήφιοι δήμαρχοι που θα στηρίξει ο ΣΥΡΙΖΑ στους δήμους της Αιτωλοακαρνανίας ωστόσο η διαδικασία μπορεί να επιφυλάξει και ανατροπές.

https://www.agrinionews.gr/
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ