2018-09-22 23:19:09
Φωτογραφία για Τελικά, πόσο αλκοόλ είναι πολύ αλκοόλ;
Σύμφωνα με μελέτη που πραγματοποιήθηκε από το Αμερικανικό Ινστιτούτο για την... Κατάχρηση του αλκοόλ και τον Αλκοολισμού, το «όριο ασφαλούς κατανάλωσης» για έναν άντρα είναι τα τέσσερα ποτά την ημέρα.

Εκατομμύρια - αν όχι δισεκατομμύρια - άνθρωποι καταναλώνουν καθημερινά τόνους αλκοόλ σε κάθε γωνιά του πλανήτη. Κάποιοι το κάνουν για να χαλαρώσουν μετά τη δουλειά, άλλοι για να γιορτάσουν κάποιο σημαντικό γεγονός, κάποιοι τρίτοι για να κάνουν σεξ. Ωστόσο, δυστυχώς, ένα ποσοστό από τους ανθρώπους αυτούς καταλήγουν να αποκτούν κάποια μορφή εξάρτησης από το αλκοόλ Με αυτό το δεδομένο, λοιπόν, δημιουργείται η εύλογη απορία: τελικά, πόσο μπορεί να πίνει κανείς χωρίς να κινδυνεύει να εθιστεί; Για να το θέσουμε διαφορετικά: υπάρχει κάποιο συγκεκριμένο όριο μέχρι το οποίο μπορεί να πίνει κανείς χωρίς να ρισκάρει με το ενδεχόμενο να καταλήξει αλκοολικός;

Σύμφωνα με μελέτη που πραγματοποιήθηκε από το Αμερικανικό Ινστιτούτο για την Κατάχρηση του αλκοόλ και τον Αλκοολισμού (σ.σ. National Institute of Alcohol Abuse and Alcoholism ή αλλιώς «NIAAA»), το «όριο ασφαλούς κατανάλωσης» για έναν άντρα είναι τα τέσσερα ποτά την ημέρα, αρκεί η συνολική ποσότητα των ποτών που καταναλώνει αυτός μέσα σε μια εβδομάδα να μην ξεπερνά συνολικά τα δεκατέσσερα.


Ο λόγος που οι επιστήμονες της ΝΙΑΑΑ επιμένουν στην αυστηρή τήρηση των συγκεκριμένων ορίων έχει να κάνει με το γεγονός ότι με τον τρόπο αυτό περιορίζεται σημαντικά η πιθανότητα δημιουργίας εξάρτησης από το αλκοόλ - έχει αποδειχτεί ότι μόλις το 2% των ανθρώπων που καταναλώνουν οινόπνευμα εντός των συγκεκριμένων ποσοτικών ορίων καταλήγουν αλκοολικοί.

Το αντίστοιχο όριο για τις γυναίκες είναι τα τρία ποτά την ημέρα, με την μέγιστη επιτρεπόμενη εβδομαδιαία κατανάλωση να μην ξεπερνά τα επτά ποτά. Αυτό σημαίνει ότι η ροπή που έχουν αναπτύξει οι κυρίες προς το αλκοόλ τώρα τελευταία, όντως δεν είναι καλά νέα για τη υγεία τους. Κατόπιν τούτων, αν κάθε βράδυ του δίνεις και καταλαβαίνει, μάλλον έφτασε ο καιρός να συμμαζευτείς λιγάκι. Υπάρχει λόγος σοβαρός...
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ