2018-09-23 11:09:10
Φωτογραφία για ΣΤΟΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΤΡΕΙΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΤΟΥ «ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΥ»
Την πόρτα του Εισαγγελέα πέρασαν σήμερα το πρωί τρεις δημοσιογράφοι της εφημερίδας «Φιλελεύθερος», μετά τη μήνυση που κατέθεσε ο Υπουργός Άμυνας, Πάνος Καμμένος και βάσει της οποίας εκκινήθηκε η διαδικασία του αυτοφώρου εναντίον τους. Η μήνυση κατά επτά δημοσιογράφων, η οποία αφορά πρωτοσέλιδου της εφημερίδας για τη διαχείριση των ευρωπαϊκών κονδυλίων του προσφυγικού, έχει προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων από τα κόμματα της αντιπολίτευσης και την ΕΣΗΕΑ. Η μήνυση στρέφεται κατά Θανάση Μαυρίδη, Παναγιώτη Λάμψια, Βασίλη Γεώργα, Γιώργο Μπαλγκά, Κατερίνα Γαλανού, Γαβριήλ Σερέτη και Νικολέττα Μουτούση.

 

Οι Θ. Μαυρίδης και Π. Λάμψιας και η κ. Γαλανού παρουσιάστηκαν χθες αυτοβούλως στο Αστυνομικό Τμήμα Εξαρχείων, όπου θα παρέμειναν εν αναμονή της μεταφοράς τους σήμερα ενώπιον του Εισαγγελέα. «Σε καμία άλλη χώρα ο δημοσιογράφος δεν φυλακίζεται γιατί ασκεί κριτική» τόνισε ο εκδότης του ''Φιλελεύθερου'', Θανάσης Μαυρίδης και έκανε λόγο για κίνηση που εκπορεύεται από το Μαξίμου. 


Μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό ''Θέμα 104,6'' είπε: «Ο στόχος τους είναι προφανής: Να εκφοβίσουν και να κλείσουν τα στόματα όσων ασκούν κριτική. Εάν μας στέλνουν κάθε μέρα στη φυλακή εκεί θα είμαστε κάθε μέρα. Στη χώρα πρέπει ορισμένα πράγματα να προχωρήσουν». 

Στον ίδιο σταθμό ο Παναγιώτης Λάμψιας χαρακτήρισε την υπόθεση «ντροπή για τη σύγχρονη δημοκρατία». 

«Παραμένουμε στα κρατητήρια για ένα εμπεριστατωμένο ρεπορτάζ» δήλωσε νωρίτερα στον ΣΚΑΪ από το ΑΤ Εξαρχείων η Κατερίνα Γαλανού. Κατήγγειλε μάλιστα εξευτελιστική διαδικασία κατά τη διαδικασία της δακτυλοσκόπησης.

Την είσοδο της αστυνομίας στα γραφεία των μέσων στο πλαίσιο της διαδικασίας του αυτοφώρου καταδίκασαν η Νέα Δημοκρατία, το Κίνημα Αλλαγής, το Ποτάμι και η Λαϊκή Ενότητα.

Τελευταία ενημέρωση: 11:03

Ελεύθεροι αφέθηκαν ο εκδότης και οι δύο δημοσιογράφοι του ''Φιλελεύθερου'', που είχαν περάσει το κατώφλι του Εισαγγελέα. Ο Εισαγγελέας έδωσε εντολή για προκαταρκτική εξέταση. Δεν ασκήθηκε δίωξη.

«Δεν είναι προσωπική μας νίκη, αλλά νίκη της ελευθερίας και του Τύπου» τόνισε αμέσως μετά την έξοδο από το γραφείο του Εισαγγελέα ο δημοσιογράφος της εφημερίδας, Παναγιώτης Λάμψιας. «Η σημερινή εξουσία θέλει να φιμώσει την ελεύθερη έκφραση και την ελευθερία, την προσπάθεια των δημοσιογράφων να αποκαλύψουν την αλήθεια» συμπλήρωσε.

«The New Daily Mail» 
TheNewDailyMail
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ